Самолет Сухой 27 (Су-27) на украинските военновъздушни сили, който на

...
Самолет Сухой 27 (Су-27) на украинските военновъздушни сили, който на
Коментари Харесай

Украинският изтребител, който навлезе в румънското въздушно пространство, се върна в Украйна


Самолет Сухой 27 (Су-27) на украинските военновъздушни сили, който на 24 февруари навлезе във въздушното пространство на Румъния и беше ескортиран от два изтребителя F-16 до летището в Бакъу, през днешния ден е напуснал въздушното пространство на Румъния без боеприпаси на борда, заяви министерството на защитата, представено от Българска телеграфна агенция.

" Самолетът Сухой 27 без боеприпаси на борда беше ескортиран от два изтребителя Миг-21 Лансър на румънските военновъздушни сили до овакантяване на националното въздушно пространство, от където беше стихотворец от самолети на украинските военновъздушни сили ", прецизира министерството.

Самолетът се е върнал в Украйна по искане на украинските управляващи, а процесът е осъществен според националното и интернационалното законодателство, се показва в известието.

На 24 февруари два изтребителя Ф-16 Файтинг фолкън на румънските военновъздушни сили, осъществяващи задача на въздушна полиция под командването на НАТО, се намесиха за изясняването на забранен полет, доближаващ румънското въздушно пространство в северната част на страната. Те ескортираха самолета С-27, принадлежащ на украинските военновъздушни сили, за неотложно кацане в 95-та военновъздушна база в Бакъу.

Министърът на защитата Василе Дънку съобщи по-късно същия ден, че украинският аероплан " се е изгубил ", а летището, от което е изхвърчал, е било разрушено. Той сподели, че се водят диалози за връщането на водача в прилежащата страна.

" Това беше акцидент, виждаше се през цялото време, видяхме, че самолетът се е изгубил, идваше към територията на Румъния, беше прехванат, беше открито, че този млад водач се е изгубил ", е декларирал министърът.

Той добави, че " в действителност не е имало къде да кацне, защото летището, от което е изхвърчал, е било разрушено ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР