Членството на България в НАТО даде гаранция за нашата сигурност,

...
Членството на България в НАТО даде гаранция за нашата сигурност,
Коментари Харесай

Запрянов: Членството ни в НАТО даде гаранция за нашата сигурност

" Членството на България в НАТО даде гаранция за нашата сигурност, непоклатимост и разцвет ", съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов по време на откриването на фотографската галерия „ 20 години България в НАТО “, отдадена на годишнината от присъединението на страната ни към Организацията на Северноатлантическия контракт. Изложбата е на моста до Националния замък на културата (т.нар. „ Мост на влюбените “).

Въоръжените ни сили извървяха един величествен път на развиване и промяна, с цел да ги забележим в днешното им положение и да погледнем в бъдещето по този начин, както е планувано, според нашите проекти и проектите за създаване на качества за груповата защита, разяснява Запрянов.

За огромна част от присъстващите на това събитие тези 20 години са част от нашия живот и ние ще имаме опция още един път във фотосите да забележим съществени моменти от развиването на Българската войска като член на НАТО през тези 20 години, уточни министърът. България приключи цялостната си интеграция на Въоръжените сили през 2009 година, съобщи още Атанас Запрянов.

Изложбата е отдадена на 20-ата годишнина от присъединението на България към НАТО и включва фотографии, снимани от военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата, структури, подчинени на министъра на защитата и типовете въоръжени сили.

Включените фрагменти илюстрират присъединяване на страната ни в задачи, интервенции и учения на Алианса и българския принос в груповата защита през последните две десетилетия.

Събитието е част от Националната стратегия с начинания за отбелязване на 20-ата годишнина от участието на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт. Жителите и гостите на столицата ще имат опция да видят експозицията до 4 юни 2024 година

На 29 март 2004 година във Вашингтон България подава документите си по присъединението към Северноатлантическия контракт и с това става част от политическия и боен съюз НАТО. Заедно със страната ни се причисляват и Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР