Самолет с йеменски бунтовници отпътува от Саудитска Арабия за Сана,

...
Самолет с йеменски бунтовници отпътува от Саудитска Арабия за Сана,
Коментари Харесай

Йемен и Саудитска Арабия разменят затворници

Самолет с йеменски бунтовници отпътува от Саудитска Арабия за Сана, където саудитските пандизчии се готвят да се върнат вкъщи, на втория ден от огромната замяна на пандизчии във войната в Йемен, заяви Франс прес.

Операцията, която се организира на фона на стоплянето на връзките сред Иран и Саудитска Арабия, стартира през вчерашния ден. Йеменското държавно управление е подкрепяно от ръководената от Рияд военна коалиция, а хусите са подкрепяни от Техеран.

Вчера 318 пандизчии, измежду които някогашният министър на защитата на Йемен и братът на някогашния президент, бяха превозени от следения от държавното управление Аден до столицата Сана, която е в ръцете на хусите от повече от осем години.  По данни на Международния комитет на аления кръст, според съглашението, реализирано при започване на март в Швейцария, в границите на три дни трябваше да бъдат освободени общо близо 900 пандизчии. 

Първият аероплан излетя от летище Абха в южната част на кралството преди 9 ч. сутринта (6 ч. по Гринуич) в събота със 120 арестувани хуси на борда, заяви медийният чиновник на МКЧК Джесика Мусан. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР