Самолет на руската компания Уралски авиолинии кацна аварийно в поле

...
Самолет на руската компания Уралски авиолинии кацна аварийно в поле
Коментари Харесай

Самолет със 170 пътници кацна аварийно насред поле в Новосибирск

Самолет на съветската компания " Уралски авиолинии " кацна спешно в поле в региона на Новосибирск.

На борда са се намирали 170 души, измежду които 21 деца - като по знамение няма потърпевши хора при изключителното приземяване. Медицинска помощ е оказана единствено на един човек, който е вдигнал кръвно.

Според предварителна информация, спешното кацане се е наложило поради теч в хидравличната система по време на полет.

Самолетът Airbus A320 е летял от Сочи за Омск, когато е открита техническа щета на борда. Според информация на Telegram-канала Baza, машината към този момент е захождала за кацане в Омск, когато хидравликата е отказала.

Пилотите са решили да сменят летището и да опитат да кацнат в Новосибирск, където пистата за приземяване е по-дълга от Омск. Горивото обаче се е оказало незадоволително, заради което екипажът е решил да направи изключително кацане на полето.

Прокуратурата на Русия стартира следствие за хипотетично нарушение на разпоредбите за сигурност и употреба на въздушния превоз.

Машината е употребена от " Уралските авиолинии " от 2013 година, като преди този момент е експлоатирана от две арабски самолетни компании, съгласно RBK. Самолетът е създаден преди към 20 година

Руските самолетни компании бяха сложени под наказания след нашествието в Украйна, което им не разрешава да купуват избрани аварийни елементи за поддръжка и ремонт на флотилията си. Въпреки това транспортният регулатор позволява на превозвачите да правят полети със самолети, чийто период за оперативна употреба към този момент е привършен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР