Днес облачността ще остане предимно значителна. Ще има и валежи

...
Днес облачността ще остане предимно значителна. Ще има и валежи
Коментари Харесай

Внимание! Жълт код за значителни валежи във вторник

Днес облачността ще остане най-вече забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места в западната половина на страната, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

В обособени региони, основно в Югозападна и Централна Южна България, преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в София - към 9°, оптималните - сред 13° и 18°, в София - към 13°.

Жълт код за обилни превалявания се чака в Югозападна България.



Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-16°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна. На доста места в масивите в западната половина на страната ще има превалявания от дъжд, над към 2200 метра - от сняг. В обособени региони основно в Рило-Родопската област преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.



През идващите дни облачността ще се задържи забележителна. В четвъртък в Западна България преваляванията ще продължат, само че ще са на по-малко места и по-слаби, в развой на прекъсване. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, а оптималните в четвъртък - сред 13° и 18°.

През нощта против петък и в петък в северните и източните региони от страната ще има превалявания. Вятърът ще остане слаб до сдържан от изток-югоизток. Температурите ще се покачат с 5-6 градуса.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР