Самолет на немската авиокомпания Луфтханза, който е трябвало да излети

...
Самолет на немската авиокомпания Луфтханза, който е трябвало да излети
Коментари Харесай

Птици приземиха самолет на Луфтханза на летище София

Самолет на немската самолетна компания " Луфтханза ", който е трябвало да излети в 7:00 часа от Терминал 2 на летище София, се е принудил да се върне назад на пистата поради птици, които са влезнали в мотора, написа " 24 часа ".

Пилотът е обяснил на пасажерите, че три птици са блъснали самолета. Имало е развалена перка.

Сред пасажерите са били българските тенис звезди Александър Донски и Виктория Томова.

" Набирахме скорост и тъкмо преди да излетим видях по какъв начин птица влезе в един мотор, а друга се удари в крилото. Аз персонално го видях това. След това водачът удари спирачките тъкмо преди да излетим. Той ни изясни, че три птици са блъснали самолета. Имало е развалена перка. Имаше малко боязън, само че всичко стана доста бързо и нямаше време да изпадаме за сериозна суматоха ", описа Донски пред БЛИЦ.

Заради ранния час, огромна част от пасажерите са били още сънени и заради тази причина не са съумели да осъзнаят какво в действителност се е случило. Всички са признателни на водача за бързата реакция и вярното решение да не рискува да лети с развалена машина, като по този метод да заплаши живота на повече от 100 пасажери.

Всички пасажери са пренасочени за други полети.

Двамата български тенисисти са пътували за Франкфурт. Донски е желал да се прикачи на полет за Канада, където ще посрещне празниците с многолюдното си семейство, в което са четирима братя и една сестра. Томова е летяла за Стокхолм, където да се приготвя за идващия сезон в тениса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР