Самолет C-27J Спартан с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна

...
Самолет C-27J Спартан с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна
Коментари Харесай

Донорска ситуация вдигна самолет Спартан

Самолет C-27J „ Спартан ” с екипаж от 16-а авиационна база Враждебна от състава на Военновъздушните сили извърши сполучливо задача по обезпечаване на въздушен превоз на медицински екипи по искане на Министерството на здравеопазването. Това оповестиха от военното министерство.

Причината за повдигането на военната машина по маршрута София – Варна – София е зародила донорска обстановка в УМБАЛ „ Света Марина “ в морската столица.

От лечебното заведение оповестиха, че донорът е гражданка от Германия, която по време на лятната си почивка в България получава тежък мозъчен кръвоизлив. Въпреки напъните на лекарите, дамата изпада в мозъчна гибел.

„ Семейството незабавно даде единодушието си да дарят опция за нов живот на тежко заболели българи “ изясни проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на Клиниката по анестезиология и и интензивно лекуване и координатор по донорство.

След дълги документални процедури на интернационално равнище от донорката са експлантирани двата бъбрека и черен дроб.

Самолетът с пълководец капитан Николай Георгиев, втори водач старши лейтенант Калоян Атанасов и борден инженер майор Мирослав Пипев от транспортна авиобаза Враждебна на Военновъздушните сили е изхвърчал за летище Варна в сряда в 17:28 часа.

На борда на самолета е имало два медицински екипа от Военномедицинска академия и УМБАЛ „ Александровска “.

Малко преди среднощ нощес самолетът е кацнал назад на летище Враждебна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР