Само за първите 48 часа от новината за наличие на

...
Само за първите 48 часа от новината за наличие на
Коментари Харесай

Срив в посещенията на ресторанти и заведения у нас

Само за първите 48 часа от новината за съществуване на инфектирани от вируса на територията на страната, е регистриран сериозен спад на визити на заведения за хранене и развлечения, анулация на направени резервации и евакуиране на платено капаро. „ Това ще аргументи съществени загуби на сектора, а на фона на цялостното му положение, може да се случат и всеобщи фалити”, считат от Сдружението на заведенията в България.

Браншът дава над 20 милиарда лева добавена стойност годишно, сочат данните на Национален статистически институт. Той обезпечава прехраната на стотици хиляди, заети в бранша.

„ Засегнатите бизнеси би трябвало да бъдат подкрепени. В Италия за задачата са избрани 4.5 милиарда EUR помощи. В очакване сме за своевременни и съответни ограничения от Ваша страна”, пишат от Сдружението в отворено писмо до българските институции. „ В момента там не се дължат налози, осигуровки, при цялостни условия на форсмажор. За благополучие, у нас ситуацията е друго, само че точно предварителната защита ще докара до сериозен отлив на клиенти, което от своя страна ще провокира неспособност компаниите да се издължат към бюджета, Национален осигурителен институт и Здравната каса”, допълват от Сдружението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР