Само за два дни над 4 500 автомобила са влезли

...
Само за два дни над 4 500 автомобила са влезли
Коментари Харесай

За два дни:Над 4 500 автомобила са влезли в парк Пирин, за да стигнат до пистите

Само за два дни над 4 500 автомобила са влезнали в парк Пирин, с цел да стигнат до пистите над Банско, поради липса на втори кабинков въжен превоз. Това демонстрира видеокамерата на Дирекцията на националния парк, сложена на входа към планината. От община Банско ще сезират екоминистерството за нездравословните излъчвания, които автомибилите оставят в природата.

Хилядите коли са били преброени от видеокамерата на дирекцията на Национален парк " Пирин " в двата дни - събота и неделя - когато доста хора употребяват почивните си дни,за да карат ски по пистите в планината над Банско.
Георги Икономов, кмет на община Банско: По нашите сметки, въпреки че сме неспециалисти, излиза, че за една година като усредним колите - и през зимата, и през лятото - в природата в парк Пирин биха изхвърлени над 14- 5 тона нездравословни излъчвания.Тези хиляди коли, които просто унищожават природата.
До една седмица следва от общината да инсталират още по-прецизна видеокамера, която като се изключи че ще брои колите ще следи и номерата на колите. Кметът Икономов сподели още, че сега ревизира какъв е достъпът на коли в полския народен парк „ Татрите ", както и на други места в Европа.
Георги Икономов, кмет на община Банско: Това, което съм видял - има съществени такси и винетки, които постановат за достъпа на коли в планината. Мисля, че в тази посока би трябвало да вървим и ние. Но с цел да създадем различно решение, това значи, че втори кабинков въжен превоз би трябвало да има по неоспорим метод.
Кметът на Банско съобщи за следващ път, че при изграждане на втори кабинков въжен превоз нито се планува, нито пък изсичане на вековни мури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР