Само за час и 17 минути Верона победи Монца с

...
Само за час и 17 минути Верона победи Монца с
Коментари Харесай

Матей Казийски и "Верона" надделяха в българското дерби

Само за час и 17 минути " Верона " победи " Монца " с 3:0 (25:20, 25:22, 25:14) в среща от 14-ия кръг на италианското волейболно състезание. Мачът бе излъчен директно по RING.

Дербито на кръга бе със солидно българско присъединяване. За " Монца " игра най-хубавият централен блокировач в италианското състезание - капитанът на българския народен тим Виктор Йосифов. " Верона " пък разчиташе на Матей Казийски, който се завърна в шампионата, откакто тимът му в Полша банкрутира.

Тимът на Императора имаше цялостно преимущество на игрището и не остави шансове на своите съперници.

В първия гейм " Верона " дръпна първоначално и по този начин и не разреши на своите противници да се приближат застрашително. След 25:20 домакините поведоха за благополучие на близо 3 500 фена по трибуните. Втората част бе най-оспорвана и двата отбора се движеха точка за точка до първото техническо спиране. След това " Верона " още веднъж показва превъзходство и поведе с 2:0 гейма. Волейболистите на " Монца " изгубиха мотивация в третия гейм, в който съумяха да осъществят единствено 14 точки.

Снимка: legavolley.it

Матей Казийски бе най-резултатен за спечелилите с 14 точки (2 аса). Виктор Йосифов пък още веднъж бе най-хубав блокировач за своя отбор. В актива си той натрупа 6 точки, а успеваемостта му в офанзива бе 71%.

" Верона " се изкачва на 5-о място в класирането на шампионата, до момента в който " Монца " е на 7-а позиция.

В неделя (30 декември) директно по RING ще бъде излъчен различен мач с българско присъединяване. " Лубе Чивитанова " с Цветан Соколов в състава гостува на " Равена ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР