Само вносът от Украйна няма да реши проблема с цената

...
Само вносът от Украйна няма да реши проблема с цената
Коментари Харесай

Вътев признава: Само вносът от Украйна няма да реши проблема с цената на продуктите

„ Само вносът от Украйна няма да реши казуса с цената на продуктите “, съобщи пред публицисти министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

Според него, митингът на земеделските производители бил предизвикан от „ нарасналата сензитивност, която се дължи на насъбраните проблеми в продължение на десетилетия “.

Проверка на мляко и млечни артикули показвала, че най-големият дял от добавената стойност на продуктите остава в търговеца най-после – до 70 %. „ Така стоят нещата и с всички останали артикули “, безапелационен е отрасловият министър, който се надява Украйна да схваща какъв брой е значимо да имам добър разговор и да няма напрежение у нас.

„ Имаме проблем със сухото мляко от Украйна, обаче справката демонстрира, че има максимален импорт на изсъхнало мляко от Германия и него не можем да спрем. Имаме най-вече импорт на мед и пчелни артикули от Полша, които най-вероятно са украински, и от Гърция, които най-вероятно са китайски. При този отворен пазар постоянно украински артикули могат да попаднат в европейска страна и да влязат у нас като вътрешнообщностна доставка “, изясни Вътев. 

Според него няма проблем с качеството на продуктите от Украйна, тъй като има непоколебим надзор. Но е основателна претенцията на нашите аграрни производители, че Украйна не е част от Европейския съюз и не работи по европейските правила, които оскъпяват родната продукция.

Той разгласи и, че Министерският съвет ще създава нов закон за търговията с земеделски артикули, който ще постави рамки на надценките.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР