Само в ТикТок има над три милиона видеопубликации по темата:

...
Само в ТикТок има над три милиона видеопубликации по темата:
Коментари Харесай

Опасно отслабване: "Диета" с Оземпик

Само в ТикТок има над три милиона видеопубликации по тематиката: за това по какъв начин да си инжектирате в корема седмичната доза Оземпик, какви триумфи в отслабването можете да постигнете или какви са вероятните странични резултати.

Какво се знае за Оземпик

Оземпик се създава от нидерландската фармацевтична компания Novo Nordisk и е медикамент, който се получава единствено с рецепта. В Европа и Съединени американски щати той е утвърден за лекуване на диабет при възрастни. Препаратът подтиква производството на инсулин в организма и потиска чувството за апетит, т.е. - кара ни да ядем по-малко.

Изследвания демонстрират, че пациентите губят приблизително по 15 % от тежестта си. Затова в Съединени американски щати доста лекари са почнали да предписват Оземпик и против затлъстяване, показва немската обществено-правна медия АРД. Без съответната здравна застраховка дозата за един месец в Съединени американски щати излиза към 1000 $.

Професорката от Харвард Каролин Аповиан, която работи и като лекарка в Бостън, показва, че лекарството оказва помощ и против двете болести, защото затлъстяването предизвиква диабет.

Рисковете на слабеенето с Оземпик

Експерти обаче предизвестяват, че когато лекарството не се употребява по предопределение, то носи опасности - изключително за тези хора, които просто желаят да отслабнат малко. АРД цитира Андрес Акоста от клиника в Минесота, който споделя, че препаратът не е тестван за това: " В края на краищата не знаем какво вършат тези медикаменти с тялото ви, в случай че нямате заболяване ", споделя той.

Според Акоста най-честите странични резултати са гадене и повръщане, запек, диария и рядко панкреатит. От Американската организация по храните и медикаментите показват, че Оземпик също по този начин усилва риска от рак на щитовидната жлеза.

Вече има недостиг на лекарството

Експертът по затлъстяване Акоста обръща внимание и на друга рискова последица от Оземпик манията: към този момент са се появили имитиращи артикули, които се оферират на ниска цена в интернет. Това са непроверени и недоказани препарати, които крият и заплаха от заразяване с бактерии и усилват риска от инфекции. " Това може да аргументи и гибел ", безапелационен е специалистът, представен от АРД.

Междувременно търсенето на Оземпик е повишено дотолкоз, че диабетици към този момент срещат компликации да си го набират. В доста аптеки в Съединени американски щати лекарството просто липсва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР