Само през вчерашния ден през пункта Рафах от Газа към

...
Само през вчерашния ден през пункта Рафах от Газа към
Коментари Харесай

826 души с чужди паспорти са преминали от Газа през Рафах

Само през вчерашния ден през пункта " Рафах " от Газа към Египет са минали 826 жители, които имат паспорти от други страни.  Това е най-големият брой непознати жители, които са съумели да се изтеглят за един ден от територията, подконтролна на " Хамас ".

беше отворен за първи път след тридневна пауза. Пропускането на евакуиращи се от Газа е ставало по авансово направени описи. Нов лист на непознатите жители, на които е позволено да изоставен палестинския анклав за Египет, обаче не бе оповестен, а миналите са единствено такива , включени в оповестените по-рано описи.

Освен непознати жители се пропущат и тежкоранени за лекуване в лечебни заведения в Египет . Така през вчерашния ден през пункта са минали и девет коли за спешна помощ с ранени.

Пунктът " Рафах " сред южната част на Газа и Египет е единственият кулоар, през който израелците са се съгласили да и да разрешат овакантяване на чужденците. Другите контролно-пропускателни пунктове в Ерез и Керем Шалом сред линията Газа и Израел бяха затворени от израелските сили при налагането на цялостната обсада преди месец.
 Борел настоя за филантропични паузи в Газа
Борел настоя за филантропични паузи в Газа

Изрази паника от рецесията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР