Само преди няколко дни кралицата обяви, че би искала Камила,

...
Само преди няколко дни кралицата обяви, че би искала Камила,
Коментари Харесай

Камила Паркър: От мразена любовница до кралица консорт

Само преди няколко дни кралицата разгласи, че би желала Камила, херцогинята на Корнуол, да има купата кралица консорт, когато принц Чарлс стане крал. Според кралските коментатори това е изцяло справедливо след години на преданост и упорита работа.

Макар Камила да не е със „ синя кръв”, рангът на татко ѝ, майор Брус Шанд, ѝ е дал много удобен живот измежду висшите кръгове. В продължение на огромна част от детството си, бъдещата херцогиня живее първокласно в имение на стойност 2 милиона $. За развлечение баща ѝ постоянно водил Камила на лов на лисици. Тя приключва на 16 Mon Fertile School в Швейцария, а след това продължава образованието си в Britannique Institute в Париж, преди да се върне в Лондон, с цел да работи.

През лятото на 1971 година принц Чарлс, тогава 22-годишен, се среща за първи път с Камила, тогава на 24 години. Двамата се срещат на мач по поло в Уиндзор, а запознанството е инициирано от обща другарка, Лусия Санта Крус, щерка на чилийския дипломат в Обединеното кралство.

Следва 18-месечен романс - младият принц Чарлз преследва Камила с любовни писма и късни нощни телефонни диалози. Защо тогава се дами за лейди Даяна Спенсър?


Най-големият наследник на кралицата се причислява към Кралския флот през 1971г, което прави доста мъчно за двойката да се виждат. Освен това, репутацията на Камила като „ купонджийка “, дружно с по-ниското ѝ публично състояние, притиснали бъдещия крал да търси друга младоженка. Камила пък възобновила връзката си с предходния си сътрудник Андрю.

Само 2 години по-късно, през 1973 година, Камила станала госпожа Андрю Паркър Боулс. По-късни посрещнала първото си дете, Том. 4 години по-късно и щерка си Лора.

Що се отнася до Чарлз, той почнал да преследва лейди Даяна Спенсър и се оженил за нея през 1981 година Въпреки фамилното си състояние, Камила и Чарлз останали „ другари “ през 70-те и до 80-те. Ходели дружно на спектакъл, на конни надпревари и други мероприятия. Рано или късно, аферата сред Камила и Чарлс е реалност и явно всички забъркани са наясно с този факт.

През 1986 година 25-годишната Даяна взема решение да се обърне непосредствено към Камила за това. „ Бях ужасена от Камила. Казах ѝ: „ Знам какво се случва сред теб и Чарлс и просто желая да си наясно с това “, разкрива Даяна пред кралския биограф Андрю Мортън. Камила, тогава на 39 години, споделила на Даяна: „ Ти имаш всичко, което в миналото си желала. Всички мъже по света са влюбени в теб. Какво още искаш, тъй като аз желая единствено Чарлс?”


Аферата траяла, което в последна сметка предиздвикало Камила да постави завършек на брака си с Андрю през 1995 година, а Даяна и Чарлс се развели една година по-късно. След трагичната гибел на Даяна през август 1997, двамата се пробвали да останат надалеч от светлината на прожекторите и по този начин до 1999 година

С течение на годините и кралското семейство, и публичното мнение последователно съумяха да одобряват Чарлз и Камила като двойка. Двамата се ожениха на гражданска гала в Уиндзор на 9 април 2005 година Откакто получи купата херцогиня, Камила работи неуморно като патрон на Националното общество за остеопороза и настойник на разнообразни фондове.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР