Само преди няколко дни консултантската организация за пазарни прогнози ABI

...
Само преди няколко дни консултантската организация за пазарни прогнози ABI
Коментари Харесай

Кои са основните трансформационни технологии?

Само преди няколко дни консултантската организация за пазарни прогнози ABI Research разгласява своя втори годишен отчет: “3 Big Trends Impacting the Most Compelling Transformative Technologies: 19 1-Minute Reads”. Целта на проучването е да даде на бизнеса информация и визия къде би трябвало да концентрира софтуерните си старания, капиталовите си цели и бизнес приложенията, които създава.

" В момента сме на два кръстопътя ", споделя Стюарт Карлау, основен откривател в ABI Research, и изяснява: " Първият е концентриран върху фундаменталните оперативни действителности, които се следят на доста пазари, съчетани с концепцията, че обичайните способи за облекчение на натиска се оказват все по-малко ефикасни. Второто кръстовище е концентрирано върху вероятностите и кондицията на фирмите, които доставят технологии и услуги, основани на тях. Бързото развиване на доста от тези компании е построено към потребителския пазар или е учредено на ИТ и в този момент е несигурно ".



Докладът на ABI Research обръща внимание на 19 трансформационни технологии, като се концентрира върху трендовете и прогнозите освен за 2019, само че и до 2025 година Трансформационните технологии се преглеждат от позиция на нововъведенията, връзката им с концепциите от края на 90-те години на предишния век и умеенето им да основават дълбоки бизнес промени. В резултат на това те оказват помощ да за еволюцията на работната мощ, идентифицирането на празнини в даден пазар, създаването на нови бизнес модели и стимулирането на нови доходи.

" Печалбите, обичайно генерирани от историческите пазари, понижават, а обещанията на евентуалните бъдещи пазари към момента са единствено мираж. Доставчиците на технологии понастоящем се стремят да наваксат този спад, а решенията за вложения в софтуерно развиване се оформят като ново предизвикателство. Време е да мислим друго и да обменяме стойност по нови начини”, разяснява още Карлау.

ABI Research разпознава и 19-те най-завладяващи трансформационни технологии - 5G и мобилната мрежова инфраструктура; Изкуствен разсъдък и машинно обучение; Добавена и смесена реалност; Блокчейн и дистрибутирани счетоводни записи; Дигитална сигурност

Хедсети и устройства; Интелигентен превоз и цифровизация на веригата за доставки; Технологии за местонахождение

M2M, IoT и IoE; Роботика, автоматизация и интелигентни системи; Интелигентни градове и интелигентни пространства; Умен дом; Интелигентно производство; Интелигентна подвижност и автомобилна индустрия; Интелигентна търговия на дребно; Дигитализация на телекомуникациите; Видео, виртуална действителност и стрийминг услуги; Носима електроника; Wi-Fi, Bluetooth и безжично свързване.



Ето и някои от главните трендове, изведени в отчета:

5G и мобилната мрежова инфраструктура: 5G тактиките минават от етапа на обмисляне към внедряване и първите сходни мрежи към този момент са факт. Съединени американски щати ще стартират с стеснен обсег и закрепен безжичен достъп, до момента в който Южна Корея евентуално ще бъде първата страна, която ще стартира широкомащабно национално разрастване през 2019 година

Изкуствен разсъдък и машинно образование: Въпреки огромния звук, който се подвига към тези технологии, всеобщото потребление на чипсети, основани на изкуствен интелект, към този момент се отсрочва с някоя друга година. През 2019 година промишлеността ще излъчи по-успешни образци за стартъп компании, прилагащи ръководство на знанието в области като финанси, продажби и маркетинг, грижа за клиентите и селското стопанство.

Добавена и смесена действителност (набираща скорост тенденция): Мобилните устройства, поддържащи добавена действителност, добиват все по-голяма полпулярност в днешно време. Сложността на тази екосистема си остава константна големина, което води както до нови благоприятни условия, по този начин и до редица провокации.

Хедсети и устройства: ABI Research считат, че в края на 2018 година в световен мащаб ще има към 60 милиона смарт телефона с изкуствен интелект, като се чака този брой да надвиши 1 милиарда до 2022 година

Роботика, автоматизация и интелигентни системи: През 2019 година, ще станем очевидци по какъв начин роботи и коботи от необятно рекламирана стока ще се трансфорат в действителни съоръжения и лека-полека ще станат значима част от открития работен развой. Освен това, през 2019 година телекомите ще стартират да оферират 5G като последващо потомство безжична технология с ниска инертност и висока честотна лента, което ще подтиква появяването на роботизирани решения, функциониращи отвън индустриалните халета.

Интелигентно произвеждане: Много интелигентни производства стартират да осъзнават, че отвореният поток и обменът на данни сред всички системи играе основна роля за действителната оптимизация на индустриалните процеси и оптималното оползотворяване на наличното съоръжение.

Интелигентна подвижност и автомобилостроене: Надпреварата за основаването на изцяло самостоятелна кола продължава с цялостна мощ, като през 2025 година се чака в международен мащаб да има най-малко 50 000 роботизирани таксита.

Видео, виртуална действителност, стрийминг услуги : ABI Research чака пазарът на DVR в облака да генерира близо 700 млн. $ доходи от услуги в границите на 2023 година

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР