Жителите на Париж и неговите предградия в скоро време могат

...
Жителите на Париж и неговите предградия в скоро време могат
Коментари Харесай

Обществена услуга за е-велосипеди ще бори замърсяването в Париж

Жителите на Париж и неговите покрайнини в скоро време могат да получат достъп до 20 000 електрически велосипеда. Обществената транспортна компания Ile-de-France Mobilités (IDFM) започва план за отдаване чартърен на е-велосипеди, наречена Veligo. В началото самодейността ще започва с 10 000 велосипеда, само че в случай че планът придобие известност, компанията е подготвена да удвои техния брой.



Целта на IDFM е да се понижи използването на коли и по този метод замърсяването във френската столица. Veligo ще добави парижката стратегия за шерване на колела Vélib, само че за разлика от почасовото наемане и стоянките на Vélib, е-велосипедите ще бъдат наемани на месечна база против 40 евро, като потребителите ще могат да ги съхраняват у дома. По сходство на практиката при картите за метро, работодателите могат да се включат в схемата като поемат половината от месечния наем. Така различният превоз ще е наличен против едвам 20 евро на месец.

Електрическите колела наподобяват тези на Velib, само че могат да се движат към 9 километра с едно зареждане. Шестгодишната стратегия ще има бюджет до 111 млн. евро според от броя на велосипедите и ще се ръководи от консорциум, който включва френската пощенска група La Poste.

Първоначално програмата е финансирана от маркетингова компания в подмяна на правото да употребява билбордове в Париж. Преди известно време обаче различен оператор се заема с ръководството на услугата, което води до редица проблеми и отлив на интерес.

" Електрическите колела имат голям капацитет ", разяснява ръководителят на IDFM, Валери Пекре, и прибавя: " Това ще помогне на 200 000 парижанци да открият своя различен вид за напредване и може би ще ги въодушеви да си купят персонални. " Програмата е започва септември 2019 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР