Гигасветът (GigaWorld) ще отключи нова вълна на иновации, които ще

...
Гигасветът (GigaWorld) ще отключи нова вълна на иновации, които ще
Коментари Харесай

Гигабитовият интернет ще отключи вълна от иновации в Европа за поне 250 млрд. евро

Гигасветът (GigaWorld) ще отключи нова вълна на нововъведения, които ще носят на европейската стопанска система по €250 милиарда годишно до 2025 година Поне това сочи ново изследване на Arthur D. Little (ADL), съгласно което Gigaworld, или свят, в който е широкоразпространен достъпът до високачествена гигабитова интернет съгласуваност, тъй че хора, машини и другите среди да работят взаимно по образован метод, може да генерира милиарди евро за европейската стопанска система, а изгодите в международен мащаб се пресмятат на трилиони.

 Снимка: Shutterstock

Изследователите означават, че триумфът на „ Гигасвета “ ще зависи от пространството, което ще бъде обезпечено на иновационния цикъл, тъй че да се даде опция за развиване на нови новаторски приложения и устройства, а мрежите бъдат надградени до „ гига мрежи “ и бъдат възприети нови модели на монетизацията им.

Ключов фактор ще е „ предвидимата и ясна политическа и нормативна рамка, която да подтиква всички настоящи лица да влагат в Гигасвета и да опитват с нови бизнес модели, допълват анализаторите.

ADL пресмята, че при верни условия иновационният цикъл на Гигасвета ще отключи пазар в Европа на стойност най-малко €250 милиарда, който към 2025 година може да доближи до €660 милиарда годишно. В международен мащаб тази добавена стойност се пресмята на към 1,3 до 3,5 трилиона евро годишно. Според анализаторите 3 са главните семейства от „ гига приложения “, които ще се възползват оптимално от опциите на Гигасвета.

- „ Разширените открития “ (Augmented Discovery), включващи разширеното схващане и взаимоотношение с околната среда посредством разбъркване на цифрово наличие с физическия свят, да вземем за пример лъчение на холографски спортни събития или разширени образователни сесии. До 2025 година се чака „ разширените открития “ да генерират нови доходи в Европа на стойност сред 80 и 175 милиарда евро годишно.

- Виртуално телеприсъствие, фокусирано върху превъзмогването на физическите или географските граници или потапянето в изкуствени среди, да вземем за пример обогатено прекарване в търговски обект или виртуални обществени контакти. До 2025 година се чака виртуалното телеприсъствие да генерира в Европа доходи в размер на 20 до 60 милиарда евро годишно.

- Автоматизиран метод на живот. Това е обвързвано главно с прехвърляне на решенията и дилемите, изпълнявани от индивида, на технологии и устройства, включително наблюдаване на аграрни култури от дронове или телемониторинг на пациенти. До 2025 година този пазар в Европа ще доближи съгласно оценките на анализаторите 150 до 425 милиарда годишно.

Употребата и безпроблемната работа на тези приложения ще разчита на ново качество на мрежите, които би трябвало да обезпечат основни за услугите характерности като огромна пропусквателна дарба, ниска инертност, висока надеждност, доста добра сигурност, отказоустойчивост, широкообхватно покритие и тъкмо установяване на местоположението (възможността да се дефинира през мрежата позиционирането на устройството в тримерното пространство).

ADL отбелязва още, че „ гига приложенията “ ще повлияят съществено върху редица стопански браншове като индустрия, смарт домове и развлекателната промишленост, опазването на здравето, пътуванията и туризма, държавната администрация, образованието и професионалните образования, търговията, енергетиката и комуналните услуги.

„ Мрежите са основата на сходно вълнуващо бъдеще. Цялото общество ще има изгода, в случай че бизнесът, държавните управления и регулаторите си сътрудничат, с цел да подтикват този нов иновационен цикъл и дадат опция за потреблението на гига приложения “, разяснява отчета старши вицепрезидента на Liberty Мануел Констам.

„ 30 години след основаването на интернет ние навлизаме в нова епоха, добавя Грегъри Панкърт, сътрудник в Arthur D. Little. - Третата индустриална гражданска война подтиква развиването на електрониката, осведомителните технологии и автоматизираното произвеждане. Продължаващата четвърта индустриална гражданска война е ръководена от киберфизически системи и подхранва вълна от софтуерни нововъведения, които фундаментално трансформират естеството на цифровите приложения. Ще бъде от значително значение регулаторите да обезпечат действието на иновационния цикъл, тъй че да основава добавена стойност. “
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР