Вървим към “перфектен капитализъм”, в който клиентът ще знае всичко

...
Вървим към “перфектен капитализъм”, в който клиентът ще знае всичко
Коментари Харесай

Д-р Мичио Каку: Технологиите ще доведат до перфектен капитализъм”


Вървим към “перфектен капитализъм”, в който клиентът ще знае всичко за продукта. В бъдеще тази информацията ще е налична за всеки посредством интренет. Това съобщи известният академик и футурист доктор Мичио Каку, по време на негова лекция в София. Тя бе образуване от българския офис на VMware във връзка десетата годишнина от неговото учредяване.

Капиализъм, най-общо казано, съставлява частна благосъстоятелност, при която цените се дефинират от кривите на търсенето и предлагането. В ежедневното използване на тази икономическа система обаче съществуват доста проблеми и благоприятни условия за измами. Например не постоянно е елементарно да се дефинира маржът на облагата или през какъв брой медиатори минава дадена стока, преди тя да доближи клиента.

 Мичио Каку

Според Каку милиардерите на бъдещето ще се появяват тук-там, където е налице „ търкане “, т.е. където са налице компликации да вземем за пример поради прекомерно многото медиатори. Това стои в основата на триумфа на компании като Uber и Airbnb – платформи, които в последна сметка свързват непосредствено клиента със притежателя, който предлага услугата.

По време на лекцията си в София, доктор Мичио Каку сложи акцент върху тематики, движещи бъдещето напред като изкуствения разсъдък (AI), данните и анализите, дигитализирането на промишленостите и други. Като физик-теоретик, създател на бестселъри и знаменит преподавател, той е прочут по целия свят като футурист и популяризатор на науката. Като един от основателите на теорията за струнните полета, той продължава напъните на Айнщайн в сливане на фундаменталните сили на природата в унифицирана доктрина за всичко. Д-р Каку предсказва трендове, касаещи бизнеса, медицината, финансите, образованието и методът ни на живот, учреден на най-новите постижения в науката.

Лекцията бе част от програмата „ VMware Speaker Series “, която дава опция за чиновниците на VMware и техните посетители да чуят онлайн и да се включат в предизвикателни полемики с присъединяване на световноизвестни лектори от най-различни сфери на бизнеса, науката, предпримачеството и други.

VMware България кани всяка година известни мотивационни лектори, давайки опция на присъстващите да чуят друга позиция за света и да ги въодушеви да бъдат още по-успешни в това, което вършат. Програмата е единствено един от методите, по който компанията влага в развиването на своите чиновници. Благодарение на напъните и развитата експсертиза, за своите 10 години от основаването си, офисът в България се трансформира в един от топ три основни стратегически развойни центрове за VMware в международен мащаб и главен хъб за разработки и нововъведения на компанията в район ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка).

Основни акценти от лекцията:
" Четвъртата вълна в софтуерната гражданска война ще бъдат изкуственият разсъдък и нанотехнологиите. Те към този момент навлизат в доста аспекти от живота ни. Ще пристигна миг, в който всичко, което ни заобикаля ще бъде основано на AI - ще можем да обсъждаме направления с автомобила си, да търсим консултация с Робо Лекари и Робо Адвокати, да се осведомяваме в действително време за биографията на познати и непознати хора, и други ", показа доктор Каку. " Дигитализирането на човешкия геном ще бъде идващият огромен пробив в медицината. Ще можем да построяваме тъкани и органи от личните си кафези, да идентифицираме тежки болести най-малко 10 години преди да са се развили, да организираме хирургични процедури, ползвайки компютърни технологии и отдалечени системи ", добави той. " Основната разлика сред индивида и изкуствения разсъдък е съществуването на схващане и разсъдък при хората. Развитието на AI ще мине през няколко етапи, до момента в който стане съпоставим с човешкия разсъдък. Очаквам това да се случи към края на века ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР