Освен с наеми на жилища, Airbnb започва да се занимава

...
Освен с наеми на жилища, Airbnb започва да се занимава
Коментари Харесай

Airbnb с крачка към архитектурата и строителния бизнес

Освен с наеми на жилища, Airbnb стартира да се занимава и с тяхното планиране и градеж. Компанията за настаняване показа в четвъртък нов артикул, наименуван Backyard, чиято концепция е да среща хората с прототипи на разнообразни стилове на сглобяеми домове. Този вид здания могат или да бъдат построени в дворовете на към този момент съществуващи къщи, или да бъдат изцяло независими жилищни площи, разяснява изданието Fast Company, като прибавя, че тези структури имат за цел да минимизират отпадъците и да усилят оптимално екологичността на постройката. " При Backyard гледаме през същата призма, през която гледахме при самото основаване на Аirbnb - капацитета на пространството – и се приближаваме една крачка към сферата на архитектурата и строителството ", изяснява съоснователят на Airbnb, Джо Гебиа.

Не е напълно ясно по какъв начин ще наподобяват домовете в Backyard или по какъв начин Airbnb възнамерява да завоюва пари от тях. По думите на Гебиа към този момент е почнал развой по набиране на екип от архитекти, дизайнери и инженери, които да работят по плана. Той чака да показа някои от прототипните единици до есента на 2019 година



Сглобяемите домове не са нищо ново. Компанията Sears стартира да доставя сходни къщи на територията на Съединени американски щати още през 1908 година В момента Amazon също предлага сходни доставки през своя онлайн магазин.

В същото време, през последното десетилетие Airbnb се трансформира от уеб уебсайт за настаняване в доста по-развита интернет платформа. Тя има към 5 милиона обекта за отдаване чартърен в над 81 000 града по целия свят. Но този напредък провокира и вниманието на регулаторите, както и обвинявания, че компанията спомага за разгръщане на жилищните рецесии в някои градски региони. Организацията към този момент е имала няколко конфликта с локалните управляващи в Сан Франциско, Ню Йорк, Лондон и други огромни градове. Въпреки че реализира съглашение с огромна част от тези регулатори, компанията трябваше да понижи своите обекти и да се приспособява към правила, които изискват домакините да се записват и да лимитират какъв брой нощи годишно хората могат да наемат домовете им.

Това значи, че Airbnb е трябвало да премисли бизнеса си, с цел да остане конкурентоспособна и да провежда предстоящото първично обществено предложение през 2019 година През последните няколко години, платформата на Airbnb се разшири от първичното предложение на домове за краткосрочни наеми до образуване на трипове и резервации на заведения за хранене. Освен това, стартира да работи и с организации, притежаващи голям брой жилищни площи, като предлага на потребителите тези обекти.

Сега, със старта на Backyard, компанията прави крачка към архитектурата и строителния бизнес, което, съгласно Гебиа, е освен това от просто повишение на облагите – “възможност за интелигентно проектирани жилища в свят, който се нуждае от тях”. " За да посрещнем потребностите на бъдещето, без значение дали става въпрос за измененията в климата или за миграция към селските региони, домовете би трябвало да се развиват. За нас това е освен това от бизнес опция. Това е обществена отговорност”, безапелационен е Гебиа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР