Само преди два дни чеченският лидер Рамзан Кадиров критикуваше руската

...
Само преди два дни чеченският лидер Рамзан Кадиров критикуваше руската
Коментари Харесай

Путин повиши Кадиров в генерал-полковник. Чеченецът пак хвали руските успехи на фронта

Само преди два дни чеченският водач Рамзан Кадиров подлагаше на критика съветската войска и по-конкретно генерал-полковник Александър Лапин поради изтеглянето от Лиман и нахлуването на украинските войски надълбоко в Донецк. Чеченецът даже прикани руснаците да употребяват нуклеарно оръжие.

Днес обаче обстановката на фронта е изцяло овладяна и чеченците оказват помощ на руснаците да завладяват населено място след населено място в ДНР и Херсон. Това увери на профила си в " Телеграм " самият президент на Чеченската република, който чества рожден ден - става на 46 години.

Дали за празника или с цел да бъде извоювано още веднъж благоразположението на бомбастичния диктатор, Путин е подготвил огромен подарък - Рамзан Кадиров е нараснал в чин генерал-полковник. 

" Искам да споделя с вас още една приятна вест. Президентът на Русия ме увеличи в чин генерал-полковник. Владимир Владимирович персонално ми го заяви и ме поздрави. Безкрайно съм признателен на Върховния главнокомандващ за високата оценка на моите заслуги! Това е огромна чест за мен! Давам дума, че ще оправдая оказаното доверие в задатък ".

Трудно могат да се обяснят " заслугите " на Кадиров през последните 7 месеца. 10 000 чеченци нахлуха самоуверено в Украйна в края на февруари и към началото на март, откакто бяха уверени по сложния метод, че украинците няма да се дадат без пердах, дейностите им се придвижиха най-вече в киберпространството. На каналите им в обществените мрежи всекидневно се качват видеа на страшни воини, които стрелят по цели на стрелбища под звуците на хеви метал части, евентуално на стотици километри от окопите.

Генерал-полковник Кадиров държи и да успокои почитателите си в " Телеграм " с неприятните вести от фронта, които преследват съветските фенове от началото на септември насам.

" Също желая да ви оповестя, че в сегашния миг нашите воини водят сполучливи настъпателни дейности в ДНР и Херсонската област. Едно по едно те освобождават селища и стратегически значими точки. Буквално в тези минути съветските елементи с яростни борби не престават да се движат напред ".

Оценката на чеченеца няма много общо с действителността - украинците не престават да се спускат надолу по течението на Днепър и изтласкват съветските елементи към Херсон. Що се отнася до ДНР - Кадиров очевидно е не запомнил загубата на Лиман. 

Всъщност, макар че губят от ден на ден окупирани територии, руснаците фактически провеждат атака. Тя е против Бахмут - град в Донецк. От месеци обаче позиционираните в региона войски на " Вагнер " буксуват на едно място. 

Но с такива генерали-полковници мъчно може да се чакат разнообразни резултати.  
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР