Само преди броени дни Надие Джаафар спечели златен медал в

...
Само преди броени дни Надие Джаафар спечели златен медал в
Коментари Харесай

Надие Джаафар пред Sportal.bg след златото: Много хора ми писаха, че са се просълзили и са горди

Само преди броени дни Надие Джаафар завоюва златен орден в категория до 70 кг на Европейската купа по джудо за кадети в Неапол. Талантливата ни джудистка беше извънредно щастлива от своя триумф, само че нейните цели се простират доста по-далеч. Тя показа детайлности към златния орден, поддръжката, насладата на хората към нея и какво можем да чакаме в бъдеще в особено изявление за Sportal.bg .

- Надие, какво е чувството да си на върха на почетната стълбичка и химнът на България да звучи в твоя чест?
- Усещането е много хубаво. Не може да се опише, би трябвало да се изживее. Чувството е горделивост - за това, че след теб са девойки от водещи страни в международното джудо. И това е единствено началото. Получих доста поддръжка от мама и татко ми, от брат ми Мути, който също е джудист, от родственици, близки, другари и други спортисти. Усетих откровена наслада. Много хора по-късно ми писаха, че са се просълзили и, че са горди. Получавам ужасно доста поддръжка и от мама, която постоянно ме праща на всяко съревнование.

- Имаше положителни класирания и на други шампионати преди, само че за първи път печелиш съревнование от подобен сан. Очаквано ли беше това за теб и треньора ти (б.а. Денислав Златанов) или по-скоро изненада?
- Ние отидохме за орден - въпросът беше какъв цвят ще бъде той. Винаги отивам за златен орден. Аз съм изцяло готова и изтренирана, с цел да чакаме орден от подобен сан съревнование. Важното беше да ми бъде ден и да съм изцяло съсредоточена, да извърша заръките на треньора ми, което направих. Мама сподели да оставя на скамейките момичето Надие Жаафар, което има своите подозрения и страхове, и на татамито да излезе кафявата горска мечка, която излъчва мощност, мощна е, смела и безстрашна.
 Ивелина Илиева с купа, Габриела Димитрова с бронз Ивелина Илиева с купа, Габриела Димитрова с бронз
- Най-добрата ни състезателка при дамите Ивелина Илиева, която завоюва злато на Европейската купа в България преди броени дни, сподели, че вижда девойки, които могат да я наследят. Смяташ ли, че и можеш да си измежду тези наследнички?
- Смятам, че съм изцяло способна да съм измежду наследничките й, тъй като упражнявам и рано или късно реализирам задачите си. Надявам се и тя да ме е забелязала и да си мисли по този начин.

- Какво можем да чакаме от теб отсега нататък?
- Можете да очаквате орден от европейско и международно състезание за кадети тази година, за което ще съм още по-подготвена.

- Колко надалеч се простират фантазиите ти в спорта?
- Мечтата ми е да съм на олимпийското татами, а задачата ми е орден от олимпиада, рано или късно ще бъде мой.

Снимки: Личен списък
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР