Само една препълнена чаена лъжичка пълнозърнеста горчица на ден помага

...
Само една препълнена чаена лъжичка пълнозърнеста горчица на ден помага
Коментари Харесай

Само една лъжичка: популярна подправка помага за понижаването на холестерола и захарта

Само една претъпкана чаена лъжичка пълнозърнеста горчица дневно оказва помощ да се намалят холестеролът и равнището на глюкоза в кръвта, са изяснили експерти от английския университет Кардиф Метрополитън. Статията с резултатите от проучването е.

В опит на учените взели присъединяване 42-ма доброволци на възраст от 40 до 70 години. Всички те страдали от наднормено тегло, а някои имали диагностицирано затлъстяване или преддиабет.
Какво можем да лекуваме със примес от мед и горчица
Не малко хора страдат от болки в коленете. Това може да аргументи невиждан дискомфорт, както и да повлияе извънредно доста на естествения...

В продължение на 12 седмици доброволците всеки ден преди сън изяждали по една претъпкана чаена лъжичка зърнена горчица от една марка и с идентичен състав. След три месеца единствено при 14% от доброволците не се следили позитивни промени – при 86% равнището на холестерол и/или глюкоза в кръвта значително се снижило.

Както описват откривателите, при някои от респондентите равнището на холестерол се снижило до безвредния горен лимит, което подхожда на резултат, постиган при продължителна лечебна диета. Нивото на глюкоза в кръвта се намалило при 24% от участниците.

Най-значим се оказал различен резултат – и при тримата участници с преддиабет в опита равнището на глюкоза се снижило до естествените стойности.

 
Изненадващият плод, който намалява неприятния холестерол
Хoлecтeрoлът e мaзнинoпoдoбнo cъeдинeниe, oт кoeтo тялoтo ни прocтo ce нуждae. Хoлecтeрoлът имa мнoгo мнoгo вaжни функционалности, включитeлнo...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР