Само един изцяло български колектив продължава в надпреварата за разработка

...
Само един изцяло български колектив продължава в надпреварата за разработка
Коментари Харесай

Само един български екип остава в конкурса за ремонт на площад "Света Неделя"

Само един напълно български колектив продължава в конкуренцията за разработка на план за ремонта на пл. " Света Неделя ", разгласи основният проектант на София Здравко Здравков. Днес бяха оповестени 7-те претенденти, които не престават във втория стадий на състезанието, съобщи БГНЕС.
Зам.- кмет за Графа: Научихме си урока "Не бих споделил, че компанията или съответен човек е сбъркал ", разяснява Дончо Барбалов
В останалите шест архитектурни екипа също има български експерти, добави още Здравков. „ Конкурсът за " Св. Неделя " е извънредно значим за града, тъй като той е изчезналото звено от пешеходните пространства, тъй че бул. " Витоша " да бъде обвързван с останалата част от града, с пространството на пл. " Независимост ", с бъдещата връзка по ул. " Съборна ", продължение на пешеходни връзки по античните " Карго " и " Декуманус ", изясни Здравков.

Той акцентира, че в първия стадий на състезанието са се присъединили 14 претенденти, от които 7 са определени въз основата на техния опит и портфолио и все още няма създадени планове. Предстои Столичната община да предложения определените седем колектива да показват идейни планове до края на юли, само че това ще се случи, откакто изтече десетдневния интервал, в който всички участници могат да подадат несъгласие.
" Джи Пи Груп " за надигнатите плочки на " Графа ": Недостатък е на плана, не на осъществяването Ако са позволени неточности, проектантите ще си понесат съответните последици, обявиха от Столична община
Истинското съревнование сред колективите от Италия, Франция, Русия и България се чака да започва през август и в края на ноември да бъде определен спечелилият, на който общината ще разпореди изработването на плановете за възобновяване на площада.

Главният проектант уточни, че този екип, който завоюва опцията да създаде плана, ще получи 250 000 лв. за изработването му и добави, че към момента не е ясно какъв брой ще коства реализирането му. Той даде обещание още, че ще се следи за качественото осъществяване на всички елементи и в най-малки детайлности. След като бъде класиран, претендентът преди всичко ще следи осъществяването на работната фаза и ще има екип за всички ремонтни елементи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР