Само ден след като в македонския парламент започна процедурата за

...
Само ден след като в македонския парламент започна процедурата за
Коментари Харесай

Мицкоски: ЕС е виновен за положението в РСМ, България да признае македонците

Само ден откакто в македонския парламент стартира процедурата за смяна на Конституцията, водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски насочи тежки обвинявания против Европейския съюз, и несъмнено, осъди за следващ път " българския диктат ", съобщи кореспондент на БГНЕС.


Според него " единственото решение са предварителни избори, тъй като " техните червени линии по отношение на България " са били ясни. " Много постоянно ние сме говорили за нашите червени линии. Днес приказваме за провеждането на незабавни предварителни парламентарни избори. На масата за договаряния няма нищо ", сподели Мицкоски. Той дефинира " позицията на премиера Димитър Ковачевски като пораженческа ".

" ВМРО-ДПМНЕ не може да бяга от действителността. Ние сме съпротива в Македония, която пази македонският план, ползите на македонските граждания и заради това ние се държим по този метод... Ние чуваме посланията на нашите сътрудници от интернационалната общественост, от сътрудниците в Европейски Съюз. Но за ситуацията, в което се намираме сега, те също носят виновност. Защо носят виновност? Когато преговаряха с това държавно управление на СДСМ и ДСИ, те не откриха за належащо да се извърнат към ВМРО-ДПМНЕ ", сподели още Мицкоски.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ прикани " България да извърши присъдите от съда в Страсбург ".

" Ако вие в действителност желаете да има българи в преамбюла на Конституцията, доста внимавам какво споделям, - в преамбюла да написа " българският народ, който живее в Македония, като част от македонската нация ", за тези 762-ма души, които са споделили, че българският им е майчин език, тогава най-малкото нещо, което би трябвало да извършите, е да поискате от България да извърши най-малко три от тези 14 присъди от Европейския съд за правата на индивида. Те са наложителни и имат краен период за осъществяване тази есен. Дали желая доста? Не, не желаеме доста. Сега е моментът самият Европейски Съюз да поправи грешката си, в която вкара Македония ", сподели още Христиан Мицкоски по време на конференция.

От ръководещия Социалдемократически съюз /СДСМ/ реагираха със известие, в което упрекват Мицкоски, че е " срещу Европейски Съюз, и желае да блокира европейското бъдеще на страната ". " Мицкоски желае да влачи страната още 11 години отвън Европейски Съюз, в изолираност. Целият район да напредва, а Македония да бъде отвън Европейски Съюз, сама и изолирана ", се споделя още в известието от партията на премиера Димитър Ковачевски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР