Само ден ни дели от новия концерт-предизвикателство на Симфониета Враца.

...
Само ден ни дели от новия концерт-предизвикателство на Симфониета Враца.
Коментари Харесай

Бистра Деляноф: Този концерт е посветен на всички, които знаят, че сме различни, но можем да звучим заедно и това да бъде красиво

Само ден ни дели от новия концерт-предизвикателство на Симфониета Враца. Този път ще се срещнем с разнообразни реализатори, които ще показват българска музика и ритми от Азия.

Оригиналният концерт ще бъде под диригентската палка на Бистра Деляноф. А в ролята на солисти ще забележим български и задгранични реализатори, измежду които:: Елица Нешевска (сопрано), Силсила Махбуб (вокал), Линда Ибрахим (вокал), Драгомир Драгиев (вокал), Живко Василев (кавал), Стойо Стоев (гайда), Борислав Илиев (уд), Константин Кучев (хърди гърди), Петър Йорданов (перкусии);Квартет „ Алгара “– Пирина Христова, Симона Петрова, Яница Герова и Габриела Миланова; „ Проект Евразия “в състав:Атанас Гендов (саз, китара и клавир), Преслава Кръстева (електронни инструменти), Maртин Беронванд (тар и перкусии).

Всички творби ще бъдат изпълнени за първи път в България във версия за оркестър, със Симфониета-Враца,диригент Бистра Диляноф.

Публиката ще чуе творбите на Бистра Диляноф – „ Български танц “, „ Женска молитва “, „ Mediteraneum “ и на Александър Гендов – Oбработка на иракска суфи ария „ Fog Al Nakhal “, Сюита върху българска обичайната ария, Персийска сюита по тематики от ария „ Golnar “, „ Коледа – Раждането на Слънцето “.

Да представим първо диригента Бистра Деляноф, чиято концепция ще види за първи път бял свят на Врачанска сцена.Чуйте в прикачения звуков файл:



Композиторът Атанас Гендов се занимава с музика от дребен, под въздействието на майка си. Постепенно ползите му на рок музикант се уголемяват и стартира да се интересува от симфонична музика. Негов учител по оркестровка е бил диригентът на Симониета Враца Христо Павлов. Във второто изявление ще чуете забавния роман на Ат.Гендов и за неговите произведения в концерта.



Maртин Беронванд е обиколил повече от 20 страни, само че споделя, че е останал в България, тъй като единствено тук се е почувствал вкъщи си. Не единствено тъй като географски сме близо с неговата татковина, а тъй като е срещнал съидейници и съумява да прави с тях музиката, която харесва.



Девойката се споделя Силсила Махбуб, от 9 години е в България, пристигнала е от Афганистан иследва стопанска система. Тя ще извърши в действителност нещо особено - ще я чуете във втория звуков файл.



И най-после, запознайте се с последниямузикант, който ще чуете в интервюто- Живко Василев - дудук.

Долетял е във Враца от Китай, където гостува за повторно. Гради кариерата си по света с българския дудук и споделя, че на всички места е топло признат. За този концерт е притеглен от сътрудника си Ат.Гендов и е благополучен, че може да свири суфи музика със симфоничен оркестър точно във Враца.



Ето и част от подготовката, която в действителност дава визия каква музика ще чуем на 9 ноември. /трети аудиофайл/

Не пропускайте това ново предизвикателство.Концертът е с начален час 19 в Градската концертна зала на 9 ноември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР