Само България и Унгария не желаят да подкрепят Украйна с

...
Само България и Унгария не желаят да подкрепят Украйна с
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: Само България и Унгария не искат да подкрепят Украйна с оръжие

Само България и Унгария не желаят да поддържат Украйна с оръжие. Това разяснява пред бТВ някогашният министър на защитата Ангел Найденов. 

Според него у нас има две гледни точки - оправдаващи дейностите на Русия и оправдаващи дейностите на НАТО в Украйна.

Има решение на съвета на НАТО и ЕС за подкрепяне на Украйна с въоръжение и защитно облекло. Европейски Съюз гласоподава допълнителен фонд за финансиране. В последнит дни има информация за нарастване на фонда до 1 милиарда Съединени американски щати също подкрепят Украйна като им дават финансови средства, изясни още Найденов, представен от  вести.бг.

По думите му от 30 страни в Европейски Съюз 28 оказват помощ на Украйна и с въоръжение. 

България и Унгария не доставят военна помощ с аргунмените, че по този метод ставаме част от военните дейности. Неутрални страни като Финландия и Швеция оказват помощ с такава помощ, сподели още той. 

Той добави, че пътят на военната помощ е конфиденциален, защото Русия се заканила, че ще унищожава всяка доставка.

Найденов разяснява още, че НАТО е популяризирало информация за разполагане на част от силите за бързо реагиране на Алианса в страните по Източния фланг.

Над 10 00 войници са планувани да бъдат ситуирани в Полша. Съюзнически сили от по 800 индивида ще бъдат ситуирани в Унгария и Словакия. В България ще бъдат ситуирани 900 индивида, които доста евентуално са многонационални сили и техника, сподели още той.

Още с оповестяването на концепцията за създаване на батальонна група беше ясно декларирано, че има дефицити и те ще бъдат допълнени с съюзнически сили и техника, посочи някогашният министър на защитата.

Найденов означи, че Украйна търси гаранции не на база на съглашение с Русия, а на многостранно съглашение с пет или седем страни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР