Само 18 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 18 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Ласло Джере от Войводина избра тениса пред бизнеса

 Чичото на Надал идва на Sofia Open
Само 18 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open.

Част от международния хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. " Арена Армеец " е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2019 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Ласло Джере е един от образците за играчи, които след триумф на огромен шампионат при юношите вземат решение да продължат кариерата си при мъжете.

Сърбинът от маджарски генезис завоюва купата на неофициалното международно до 18 година " Ориндж боул " в Плантейшън (САЩ) през 2012 година На финала той победи 6:4, 6:4 бъдещия народен играч на Швеция Елиас Имер. Джере има и край в различен влиятелен шампионат – " Еди Хер интернешънъл ", само че в мача за купата губи от Кристиан Гарин (Чили).
Ласло е от Сента, град на брега на река Тиса във Войводина. Прякорът му е Лаци и стартира да играе тенис на петгодишна възраст, когато татко му Чаба стартира да посещава треньор по този спорт. По-късно Джере ще признае, че в случай че не се е влюбил в тениса, е щял да стане предприемач като таткото. Майката Хайналка е учителка, а сестрата на Ласло се споделя Юдит.

Като множеството тенисисти от нашия район и Лаци най-вече обича да играе на червени кортове. Логично обичаният му шампионат е " Ролан Гарос ", само че харесва също този в Будапеща и US Open. Дебютът му в главната скица на шампионат от календара на АТП е в Бангкок през 2013 година, където с „ уайлд кард ” в първия кръг губи от Фелисиано Лопес. Четири години по-късно е полуфиналист в Будапеща. В шампионатите от серията " Мастърс 1000 " първият му мач е в Индиън Уелс през предишния сезон и е отхвърлен от Тим Смичек (САЩ). Най-доброто му класиране в ранглистата на АТП е №83 от 24 септември 2018 година

Ласло може да се похвали и с мачове за Сърбия в международното отборно за купа " Дейвис ", където дебютира през 2017 година в полуфинала против Франция. В свободното си време обича да готви и да гледа мачовете на Чикаго булс (НБА) и Сиатъл сийхоукс (НФЛ).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР