Само 12 шофьори преминават през лекарски кабинет сутрин, като прегледът

...
Само 12 шофьори преминават през лекарски кабинет сутрин, като прегледът
Коментари Харесай

Гараж „Малашевци“: Само 12 шофьори преминават сутрин през здравна проверка

Само 12 водачи минават през лекарски кабинет заран, като прегледът се прави по предписанията в наредбата. Това сподели в ефира на фелдшерът Мария Андреева от гараж „ Малашевци “.„ Шофьорът се разпитва в детайли дали има някакви недоволства, какви лекарства приема и до какъв брой часа е работил предходния ден. Задължително би трябвало да е спазена 12-часовата отмора сред промените “, уточни още Андреева.
Темата за здравословното положение на водачите в градския превоз е на дневен ред от вторник, когато рейс удари жена в София. Тогава стана ясно, че повода е прилошаването на водача.„ Прегледите на водачите в градския превоз се вършат всекидневно и те са наложителни по закон. Водачите минават през лекарския кабинет по избран график, който се подава от нарядните. Водачът няма по какъв начин да излезе на работа, в случай че не е минал през този обзор, както и през тест за алкохол “, изясни Андреева.

Тя е безапелационна, че на всички водачи се мери наложително кръвното налягане и пулса. „ Проверява се дали той е в добра централизация, а когато се наляга, при съществуването на някакви недоволства, се мери температура и се вършат по-подробни проучвания “, добави Андреева.От думите ѝ стана ясно също по този начин, че в границите на целия ден през кабинета минават 15-20 души, преди да седнат зад кормилото. Андреева призна,че от време на време се случва на някого да му прилошее и тогава подават сигнал в Бърза помощ или насочват лидера към Транспортна болница.„ Столичен автотранспорт има три поделения – гараж „ Малашевци “, гараж „ Землене “ и гараж „ Дружба “. Във всеки едни има по един профилиран кабинет за прегледи. През всеки минават по към 15 души дневно “, уточни Борислав Попов, шеф отдел „ Безопасност на придвижването “ в Столичен автотранспорт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР