Само 10 дни вече има над 25 – 26 000

...
Само 10 дни вече има над 25 – 26 000
Коментари Харесай

Андронов: До момента 2% от кредитите са предоговарени, българинът е предпазлив

Само 10 дни към този момент има над 25 – 26 000 разсрочени заеми. Има поръчки за още толкоз, които банките просто не смогват да обработят. Одобряването е въпрос на организация на всяка банка – като процедура лишава сред 30 минути и час. Натрупаха се, тъй като заявките се бяха събрали преди да се задейства мораториумът. Това изясни пред Българска национална телевизия Петър Андронов – ръководител на Асоциацията на банките.
Експертът подсети, че за мораториум на заемите е належащо чисто банково досие - най-много просрочване на заем до 90 дни(условие, годно за цяла Европа, акцентира той.
" Ако си в тази догадка, можеш да просрочиш заема си. Ако не си изплатиш даже разсроченото, което чакаме за част от предоговорените заеми, тези, които няма да съумеят, може да предоговорят още веднъж. ", акцентира Андронов.
ББР разгласи програмата си за безлихвени заеми за физически лица
Оказва се, че рецесията от 2008г. и предходните рецесии, претърпяни в България са създали потребителя по-мъдър.
" Изключително внимателни са хората. Аз в прочут смисъл се гордея. В някои от другите страни склонността да се вземат пари е доста висока даже лекомислена. Българинът е доста деликатен. Може би тъй като има предходен опит. Тази численост която разгласих, отнесена към общия брой на кредитополучателите е 2% т.е. доста са деликатни – за което ги приветствам, тази финансова зрялост е нещо, което ни отличава от доста други. ", добави специалистът.
Ние финансистите най-малко имахме концепция какво и за какво се случва през 2008г. А в този момент всичко е отвън нашето равнище на подготвеност. И най-големият проблем е да предскажем дължината на рецесията, тя зависи от фактор отвън нас, изясни той.
" Една от най-важните поучения от 2008г. е бързината. Дългото мислене и мъдруване забавят възобновяване. Трябва О2 бързо и в този момент, с цел да е бързо възобновяване. Надяваме се то да е тъкмо толкоз бързо колкото и потъването, само че това зависи от бързината на използване на ограниченията. ", акцентира Андронов.
Горанов: В помощ на дребния бизнес, самонаетите и тези в неплатен отпуск - заеми

 
Очаквайте детайлности!
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР