Самият Свети отец натискал терориста да намеси българските спецслужби в

...
Самият Свети отец натискал терориста да намеси българските спецслужби в
Коментари Харесай

Агджа нарочи Йоан Павел II за инициатор на „българската следа“ в атентата срещу него

Самият Свети отец натискал терориста да намеси българските спецслужби в покушението
Самата „ диря “ била изобретена „ на маса “ от италиански ченгета и сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ

Жалко, че на турския терорист Мехмет Али Агджа към този момент никой не му има вяра, тъй като сякаш той сподели за пръв път цялата истина към осъществения от него на 13 май 1981 година на площад „ Свети Петър “ в Рим атентат против тогавашната глава на светата римокатолическа черква папа Йоан Павел II. Истина, която стоварва от главите на нас, българите, планините от тиня, с които бяхме затрупани през осемдесетте години от пропагандата в сякаш по-добрата част на Европа. Защото на Запад никой по това време не говореше и пишеше, че пъкленото дело е било осъществено от така наречен комунистически режим у нас, както стана по-късно, а най-безпардонно то бе приписвано на всички българи като зло племе от касапи. И това грозно клеймо остана през годините, като даже през днешния ден умни, само че неосведомени хора не престават да ни го лепят без срам и задръжки, увеличавайки по този начин тежестта на сегашните ни несгоди и у нас, и по света. Истина, която би трябвало да накара нашите модерни управници да потърсят, в случай че не съществено материално, то най-малко морално обезщетение от всички ония, които сътвориха вероломната песен на клеветата против всичко българско!

Та в писмо до брата на отвлечената през 1982 година край Ватикана четиринайсетгодишна Емануела Орланди, за чието изгубване вдън земя отново бе набедена въпреки и за малко България, Али Агджа освен отхвърля обвиняванията против българите за някакво присъединяване в атентата против папа Войтила, само че даже и комунистическия режим в страната ни преди 33 години. Защото 64-годишния турчин, който в този момент живее в Истанбул с 10 години по-млада брачна половинка – италианка, акцентира в писмото до Пиетро Орланди, че на 13 май 1981 година той е бил напълно самичък на площад „ Свети Петър “. Като никой не му бил помагал в организацията на покушението с пари или препоръки, а надалеч преди него, през 1979 година, той бил описал пъкления си проект за разпра с „ предводителя на кръстоносците “ в в детайли писмо до турския вестник „ Милиет “.



Агджа акцентира, че чак след задържането и осъждането му на пожизнен затвор за атентата персонално папа Йоан Павел II го бил притиснал  да набеди за атентата българските секрети служби.

После Агджа акцентира, че чак след задържането и осъждането му на пожизнен затвор за атентата персонално папа Йоан Павел II го бил притиснал на среща в пандиза да набеди за атентата българските секрети служби и надлежно руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Ами съгласно терориста папата надълбоко вярвал в така наречен Трета загадка на Фатима или предсказанието на явилата се на три португалски пастирчета Божия Майка, че Свят лидер в бяло на праведните католици ще бъде отстранен от недолюбващи го врагове. И за Агджа папа Войтила бил раздиран от неутолимото предпочитание да бъде направена съответната режисура с една единствена цел – подкопаването на устоите на ненавиждания от него Съветски съюз. После, както Агджа натъртва в оповестеното от в. „ Кориере каузи сера “ писмо до Пиетро Орланди, с изфабрикуването на „ българската диря “ на маса се били заели печени сътрудници на ватиканската специфична работа, на италианското вътрешно разузнаване SISDE и на Централно разузнавателно управление на САЩ. Операцията била благословена персонално от американския президент по това време Роналд Рейгън – най-големия съдружник на Йоан Павел II.  
Турчинът показва още, че папата му бил заречен като компенсацията за намесването в атентата на българите излизане от пандиза единствено след две години. Да, но италианския президент от това време Сандро Пертини не бил податлив да го помилва и по тази причина хора на Ватикана били отвлекли Емануела Орланди. Зад дебелите стени на Светия трон считали, че посредством избухналия скандал ще накарат управляващите в Италия да освободят атентатора на папата и той да извърши даденото заричане.



Братът на отвлечената през 1982 година край Ватикана Емануела Орланди.

А истината на Агджа от завчера, която може би е най-искреното негово словоизлияние, без значение от това дали ще бъде призната или не на Запад, бе написана черно на бяло преди четирийсетина години от плеяда български публицисти - патриоти. Става дума за Боян Трайков, Стефана Билдирева, Евгени Станчев, Ненчо Хранов, Сергей Наков, Христо Петров, Явор Цаков, за идеята не жалеха време и старания ред още сътрудници. Доста от тях към този момент са покойници и лека им пръст! А на живите – Господ здраве да дава още доста години!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР