Сакр Гобаш, председател на Федералния национален съвет (ФНС) на Обединените

...
Сакр Гобаш, председател на Федералния национален съвет (ФНС) на Обединените
Коментари Харесай

Сакр Гобаш: Справянето с изменението на климата е споделена глобална отговорност

Сакр Гобаш, ръководител на Федералния народен съвет (ФНС) на Обединените арабски емирства (ОАЕ), акцентира, че ролята на законодателните органи в оправянето с проблеми, пред които е изправен днешният свят, включва и изменението на климата, съобщи осведомителната организация на ОАЕ – УАМ. Федералният народен съвет сплотява владетелите на седемте емирства в ОАЕ, той съставлява висшата федерална власт. 

Председателят на ФНС произнесе тирада на откриването на парламентарното съвещание с парламентарни представители от целия свят. То бе проведено от Междупарламентарния съюз в съдействие с Камарата на представителите на Египет. Събитието се организира в коридорите на Конференцията на Организацията на обединените народи за климата (КОП27) в Шарм ел Шейх, заяви Българска телеграфна агенция.

Изправянето пред феномена на изменението на климата към този момент не е лимитирано единствено до няколко страни, а е обвързване и споделена отговорност на целия свят. Според отчети на Световната здравна организация изменението на климата през днешния ден е причина за гибелта на близо седем милиона души годишно. Той е виновен и за световното стопляне с над 1,5 градуса през идващите десетилетия, което подготвя към по-тежки метеорологични феномени. Те могат да причинят огромни човешки, материални и екологични загуби.

„ Очакваме с неспокойствие да ви приемем в ОАЕ, страната на толерантността, съжителството и човешкото приятелство по време на КОП28, която ще се организира в ОАЕ идната година “, сподели Гобаш.

В умозаключение той изрази своята признателност и благодарност към Египет за топлото му посрещане и благотворителност.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР