SAIC Maxus Automotive Co., Ltd., известен с пазарната марка Maxus,

...
SAIC Maxus Automotive Co., Ltd., известен с пазарната марка Maxus,
Коментари Харесай

На пазара в Европа тръгва акумулаторният елпикап Maxus T90 EV - видео

SAIC Maxus Automotive Co., Ltd., прочут с пазарната марка Maxus, е китайски авто производител на търговски и пътнически транспортни средства, напълно притежавано дъщерно сдружение на SAIC Motor, който имва и други марки като MG и Roewe.

Maxus T90 EV е първият електрически пикап с акумулатори предлаган на пазара в Европа и може да бъде поръчан от 54 990 евро нето. Задвижван от електрически мотор със 130 кВт/177 к.с., универсалният автомобил се предлага с кабина за до петима души и богато общоприетоо съоръжение. Голямата платформа е подобаваща за превозване на всевъзможни материали: товарната повърхност е дълга 1485 милиметра и необятна 1510 милиметра, а потребният товар е до 925 кг. Благодарение на допустимото натоварване на ремаркето до един звук, пикапът Maxus може да се трансформира и в мощно теглещо транспортно средство, в случай че е належащо.

Заради високоволтовата батерия от 89 кВтч, позната от Transporter eDeliver 9, комбинираният WLTP пробег е 330 километра, а в градски трафик са вероятни даже до 471 километра. Шофирането и държанието на колата могат да се контролират благодарение на три режима - естествен, състезателен и еко. Литиево-железно-фосфатната батерия се зарежда от 20 до 80 % за към 45 минути на станция за бързо зареждане. Алтернативно, дългият съвсем 5,37 метра пикап може да бъде обвързван към стенната кутия и да се зарежда през нощта на трифазен ток.



Линията съоръжение " Elite ", налична при стартирането на пазара, се предлага с редица улеснения като стандарт - в допълнение към 17-цоловите алуминиеви джанти и странични лайсни на стълбите, Maxus T90 EV има LED дневни светлини и задни светлини, електрически регулируеми външни огледала и отбрана на товарната зона. Помощ при паркиране откъм гърба и камера за заден ход опростяват маневрирането и в най-малките пространства. Шест въздушни възглавници и помощник за спешно прекъсване подсигуряват сигурността. Помощта при тръгване и втурване по надолнище също е налице.

Петместната кабина има електрически регулируеми предни седалки с тапицерия от реплика на кожа, електрически стъкла, климатик, датчици за светлина и дъжд, и мултифункционален волан. 10,25-инчов сензорен екран играе ролята на централен надзорен детайл, който в допълнение към цифровото радио DAB+ включва също Bluetooth интерфейс и интеграция на смарт телефон посредством Apple CarPlay или QD-Link.

Пикапът в бял цвят потегля по улиците без доплащане за боята. Метално покритие е в късия лист с варианти - по желание в синьо, черно или сиво (доплащане 650 евро нето).

В допълнение към петгодишната гаранция на транспортното средство или до 100 000 километра пробег, китайската марка търговски транспортни средства дава на батерията до осем години или 160 000 километра гаранция.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР