Сагата с отнемането на точки на Ювентус през този сезон

...
Сагата с отнемането на точки на Ювентус през този сезон
Коментари Харесай

Ювентус отново беше наказан с отнемане на точки, бианконерите се смъкнаха до 6-ото място

Сагата с отнемането на точки на Ювентус през този сезон продължава с цялостна мощ, откакто в днешния ден " бианконерите " още веднъж бяха лишени от 10 пункта поради обвиняването във подправено счетоводство.

За " Старата госпожа " това е второ сходно тежко наказване през акцията по-късно през месец януари, когато от по същите обвинявания.

Впоследствие въпросът бе пратен до спортния съд в Италия в границите на Италианския олимпийски комитет (КОНИ), откъдето върнаха делото в апелативния съд на италианската футболната федерация,.

Днес обаче събитията претърпяха нов поврат, защото от федерацията още веднъж разгледаха проблема и постановиха ново наказване на " бианконерите " с лишаване на 10 точки.

" Призован от Спортния трибунал да направи нова оценка на наложената глоба на Ювентус по така наречен " случай с капиталони облаги ", федералният апелативен съд наказа клуба Ювентус с 10 наказателни точки в класирането, което да важи за сегашния сезон ", се споделя в изказването на федерацията по случая.

Санкцията значи, че Ювентус се срутва до 7-ото място в класирането на Серия " А " с актив от 59 точки и момчетата на Масимилиано Алегри още веднъж са отвън зона Европа, само че могат да се върнат там още довечера, в случай че победят като посетител Емполи.

Мястото на " Старата госпожа " в топ 4 пък към този момент се взема от екипа на Милан, който е 4-и с 64 пункта, следван от Аталанта и Рома.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР