Сагата с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД приключва

...
Сагата с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД приключва
Коментари Харесай

8-те милиона лева тръгват към кредиторите на ПФК ЦСКА АД в понеделник

Сагата с активите на банкрутиралото сдружение ПФК ЦСКА АД завършва в понеделник. От 4 ноември нататък синдикът Дора Милева ще може да стартира разпределянето на 8-те милиона лв. към кредиторите.

Срещу решението на съда до крайния период на 29 октомври не е постъпила нито една тъжба. Софийски градски съд обаче ще подреди парите да тръгнат към кредиторите публично в понеделник. По този метод съдът се застрахова, ако някой е изпратил оборване по пощата. Според осведомени такива тъжби няма. Така на 4 ноември всичко би трябвало да завърши.
 

Адвокатът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов приказва пред “Тема Спорт ” в навечерието на края на сагата:

“Сметката за разпределението ще влезе в действие на 4 ноември и синдикът незабавно ще може да стартира на изплаща средствата към кредиторите. Искам категорично да подчертая, че клубът няма нищо общо с този развой. Нямаме никакво въздействие и не зависи от нас. Ще стартират въпроси по тази тематика, само че дано не се спекулира. Ние сме платили парите, а а резпределението им не зависи от нас ”, сподели Трендафилов.

“За жал се узаконява една грандиозна операция. Както неведнъж изтъкнахме, ЦСКА заплаща за парцелите край морето, които няма да станат благосъстоятелност на клуба.

В името на ЦСКА обаче управлението реши да преглътне това. Става въпрос за невиждан случай, но…Имахме опция да апелираме, само че се отказахме. Въпреки този сериозен недостатък в цялата процедура ще оставим нещата да бъдат приключени. Но считам, че дейностите на съдията и синдика по делото би трябвало да се прегледат деликатно и органите да се самозезират, тъй като няма различен подобен случай в историята - да платиш за нещо, което няма да стане твое ”, акцентира пред изданието Трендафилов.

8-те милиона лв. бяха платени от “Ред Енимълс ” още на 11 октомври 2018 година и с тази сума ще се покрият близо 40 % от задълженията на банкрутиралото сдружение ПФК ЦСКА АД. Най-голямата сума ще бъде ориентирана към Национална агенция за приходите - 4,5 млн.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР