Съединените щати възприемат по-враждебна политика спрямо Китай, след като Пекин

...
Съединените щати възприемат по-враждебна политика спрямо Китай, след като Пекин
Коментари Харесай

САЩ с враждебен курс към Китай, след като загубиха икономическата конкуренция

Съединените щати възприемат по-враждебна политика по отношение на Китай, откакто Пекин надмина Вашингтон в икономическата област, съгласно политически коментатор, предупреждавайки, че Съединени американски щати може да прибегнат до военни разновидности.

Джон Рос, основан в Лондон старши помощник в китайския университет Ренмин, сподели в изявление за Press TV в неделя, че с укрепването на Китай софтуерно и стопански, Съединени американски щати все по-трудно се оправят с него.

„ Съединените щати настояват, че стопанската система им е динамична, само че действителността е, че те губят в мирна икономическа конкуренция от Китай “, сподели Рос.

Той твърди, че Съединени американски щати имат преднина единствено в армията и по тази причина са по-нетърпеливи да подхващат военни дейности против основния зложелател Китай.

„ Единствената сфера, в което [САЩ] поддържат водеща роля, е армията, тъй като харчи повече от всяка друга страна в света [за оръжие], затова от ден на ден се пробва да сложи нещата във военно напрежение и това е доста рисково, тъй като светът желае да продължи с мирното развиване, само че Съединени американски щати желаят да насочат нещата от ден на ден и повече към военни дейности “, сподели Рос.

Отношенията сред Вашингтон и Пекин са студени от десетилетия, само че през последните години Съединени американски щати започнаха провокативни ходове за нагнетяване на напрежението.

Създаването на военни съюзи в Азиатско-тихоокеанския район с Япония и Австралия и поддържането на огромно военно наличие в Източна Азия, непрекъснатото нарушение на правилото за един Китай посредством непризнаване на суверенитета на Пекин над китайското Тайпе и опитът Китай да бъде удушен софтуерно с ограничавания, са някои от главните аргументи за напрежението сред Китай и Съединени американски щати.

Китай би трябвало да усили разноските за защита тази година със 7,2 % до 1,56 трилиона юана (230 милиарда долара), съгласно план, оповестен в неделя от Пекин.

Съединени американски щати, с боен бюджет четири пъти по-голям от Китай, се притесняват, че Пекин може да даде военна помощ на Москва в своята едногодишна специфична военна интервенция в Украйна.

Говорителят на китайския парламент Уанг Чао сподели в събота, че разноските за защита на страната са „ по-ниски от междинните за света “ и „ рационални “ и че военната рационализация на Китай „ няма да бъде опасност за никоя страна “.

Уанг сподели пред кореспонденти на конференция, че нарастването на бюджета „ ще бъде единствено позитивна мощ за опазване на районната непоклатимост и международния мир “.

„ Тъй като Съединените щати не могат да се конкурират стопански [с Китай], както обрисувах, затова те са все по-изкушени да употребяват директни или непреки военни средства “, сподели Рос пред Press TV.

Това може да са прокси войни, както в Украйна, те могат да се опитат да дестабилизират страни или могат да оказват напън върху страните да пресечен комерсиалните връзки. "

Той сподели, че икономическият напредък на Китай по време на пандемията Covid-19 е бил по-бърз от този на Съединени американски щати, което е още един индикатор, че Вашингтон не съумява да надмине Китай в стопанската система и може би да резервира първото си място като най-голямата стопанска система в света.

Според отчетите, брутният вътрешен артикул (БВП) на Съединени американски щати е понижен с 2,3 % през 2020 година, до момента в който този на Китай е повишен с 2,3 % на фона на пандемията от ковид.

Данните демонстрират, че растежът на Брутният вътрешен продукт слага стопанската система на Китай единствено на 6,2 трилиона $ зад Съединени американски щати, спад от 7,1 трилиона $ през 2019 година

Той сподели, че обстановката е „ доста рискова “, защото Съединени американски щати, изпреварени от Китай стопански, ще прибегнат до военни средства.

„ В дълготраен проект Китай ще стане толкоз мощен, както софтуерно, по този начин и стопански, че Съединени американски щати няма да могат да се оправят с това. Разходите на Китай за научноизследователска и развойна активност (R&D) към този момент са почти на същото равнище като Съединените щати в безусловно изражение “, твърди Рос.

" Те порастват с 11% годишно, а Съединени американски щати имат 4% тук, тъй че до 2030 година Китай ще бъде доста по-харчещ от Съединените щати за научноизследователска и развойна активност. "

Той сподели, че в случай че Китай извърши задачата си да удвои размера на стопанската система си до 2035 година и стане доста по-голяма стопанска система от Съединени американски щати, това ще бъде „ ужасяващ потрес “ за Вашингтон.

„ Надявам се след прочут интервал от време Съединените щати просто да одобряват това и да не се пробват да се чувсват застрашени [от промяната], само че мисля, че прекосяваме през доста рисково десетилетие ", заключи специалистът.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР