Съединените щати ще проведат междинни избори за Конгрес през ноември.

...
Съединените щати ще проведат междинни избори за Конгрес през ноември.
Коментари Харесай

“Киев не ни е съюзник”. Вашингтон се умори да храни и въоръжава Украйна

Съединените щати ще проведат междинни избори за Конгрес през ноември. От техните резултати зависи по-нататъшната военна и финансова помощ за Киев. Защо може да понижат " дажбите " на Украйна

Американската фантазия

В Сената, съгласно “Вашингтон Пост ”, възможностите са почти идентични и за двете партии. Въпреки това, съгласно прогнозите на националния агрегатор за рейтинги “538 ”, републиканците ще получат надзор над долната камара на Конгреса със 70% възможност. Ако е по този начин, Съединени американски щати евентуално ще отслабят поддръжката си за Украйна.

Според мозъчния концерн " Галъп " 74% от американците утвърждават финансирането на Киев, само че 43% от поддръжниците на Републиканската партия считат, че Вашингтон дава на Украйна прекалено много пари и оръжия. Сред демократите единствено девет % са на това мнение. В допълнение, съвсем половината от жителите на Съединени американски щати, без значение от партийните желания, желаят бърз завършек на руско-украинския спор, даже в случай че това изисква Киев да отстъпи част от територията.

Републиканците не харесват огромните финансови инжекции в Украйна. През май 57 членове на партията гласоподаваха в Камарата на представителите против пакет от помощ от 40 милиарда $. По-добре е парите да се харчат за решение на вътрешни проблеми, показаха обществениците.

Във външната политика републиканците постоянно са били считани за ястреби. Но в тази предизборна акция те се застъпват за възстановяване на живота на елементарните американци за сметка на империалистическите упоритости. По-специално те приканват за увеличение на производството на изкопаеми горива в страната, прекъсване на незаконната миграция и усилване на битката с престъпността. Нарича се „ План за основаване на предпазена нация “.

Тръмпистите са най-активни в съкращаването на помощта за Киев. Така конгресменът от Аризона Пол Антъни Госар сподели: " Украйна не е наш съдружник. Русия не е зложелател ". След 8 ноември конгресмени с сходни възгледи може да са задоволителни, с цел да попречат на Белия дом да поддържа режима на Зеленски в същия мащаб.

Опасенията на Киев

Украинските медии наблюдават деликатно какво се случва от другата страна на океана. Повечето локални анализатори предизвестяват за сериозна заплаха. „ Всеки нов пакет от помощи генерира от ден на ден и повече съперници измежду републиканците “, споделя Альона Хетманчук, шеф на украинския център „ Нова Европа “.

Основните очаквания в Киев обаче се разпореждат не на демократите, а на триумфите на фронта, което би демонстрирало на Запада, че парите не се пилеят. Ако стане ясно, че ВСУ не се оправят, Вашингтон евентуално ще загуби интерес към Украйна, без да посмее да се намеси непосредствено във военните дейности.

Освен това медиите признават, че част от американския политически хайлайф е подготвен да сътрудничи с Москва по някои въпроси, защото не усеща опасност за Съединени американски щати от страна на Русия. Това важи изключително за семейство Тръмп.

Украинското издание " Европейска истина " назовава междинните избори " проклятието на Байдън " и предвижда, че Демократическата партия ще остане малцинство и в двете камари. Във всеки случай опитите на републиканците да свържат икономическите проблеми с външната политика наподобяват безапелационни за доста американци. По-специално, тръмпистите твърдят последователите си, че цените се повишават заради продължаващите военни дейности в Украйна, а не по виновност на „ експанзията на Москва “.

Според самия Тръмп може би нямаше да има специфична интервенция, в случай че Киев беше признал обединяването на Крим с Русия и се беше отказал да се причислява към НАТО. А някогашният президент остава най-популярният водач на републиканците - 41% го считат за по-голям от самата организация.

Оръжие против народна власт

Експертите считат, че успеха на републиканците на междинните избори е предрешена. В Камарата на представителите те ще завоюват със забележителна разлика, в Сената те ще бъдат няколко души повече от демократите.

„ Новото привикване ще стартира работа през януари 2023 година И републиканците ще започват процедурата по импийчмънт на Байдън. Вероятно едно от обвиняванията ще бъде присъединяване на сина му Хънтър в украински корупционни схеми. Това дефинитивно ще построи облика на черна дупка за Киев, където Вашингтон хвърля пари и оръжия, без да получава нищо в подмяна “, споделя Владимир Василиев, основен откривател в Института за Съединени американски щати и Канада на РАН.

Импийчмънтът сковава американските политически институции, в това число Съвета за сигурност на Съединени американски щати. Белият дом няма да може да поддържа Киев както до момента. Контролираният от републиканците Конгрес ще блокира избавителните стратегии, а федералното държавно управление ще би трябвало да търси пари в частни фондове.

" Затова администрацията на Байдън толкоз бърза с военните доставки за режима в Киев. По-специално, до края на годината въоръжените сили на Украйна може да получат ракети, способни да поразяват на 300 километра ", споделя специалистът. Републиканците са по-заинтересовани от превъоръжаване на личната си войска - техните лобисти от военно-промишления комплекс ще завоюват повече от това, в сравнение с в Украйна.

Въпреки това стремежът за дестабилизация на постсъветското пространство няма да напусне американската външна политика. „ Освен Украйна, Белият дом ще се опита да разпали спорове в Централна Азия и Южен Кавказ “, сподели Борис Ширяев, началник на катедрата по американистика във Факултета по интернационалните връзки на Държавния университет в Санкт Петербург.

Американците ще се успокоят единствено при положение на безапелационна победа на Москва над режима в Киев, чак при акта на капитулация. В противоположен случай ще има дълга борба. Освен това по някои въпроси републиканците може да са даже по-решителни от демократите.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР