Съединените щати ще приемат до 100 000 украинци и други,

...
Съединените щати ще приемат до 100 000 украинци и други,
Коментари Харесай

САЩ ще приемат до 100 000 бежанци от Украйна

Съединените щати ще одобряват до 100 000 украинци и други, бягащи от съветската експанзия, разгласи върховен чиновник на администрацията на президента Джо Байдън в четвъртък, когато той дойде в Брюксел за срещата на върха на НАТО.

" За да осъществим този ангажимент, ние обмисляме цялостния набор от законови пътища към Съединените щати ", сподели служителят на Белия дом, като изясни, че това включва програмата за банкет на бежанци в Съединени американски щати, с условно освобождение от имигрантски и неимигрантски визи.

Припомня се, че таванът на Съединени американски щати за банкет на бежанци е 125 000 души за тази година, само че няма да се постанова той да бъде уголемен, тъй като към момента има потенциал, а и във връзка с тези бежанци става въпрос за " дълготраен ангажимент ".

По думите на служителя администрацията работи за разширение и създаване на нови стратегии с " фокус върху посрещането на украинци, които имат членове на фамилията в Съединените щати ".

Ще бъде подложен акцент върху отбраната на най-уязвимите измежду бежанското население, в това число членове на ЛГБТИ общността, хората с увреждания, публицисти и жители на трети страни.

" Очакваме, че множеството разселени украински жители ще желаят да останат в прилежащите страни или другаде в Европейски Съюз, където може да имат фамилии и където към този момент има огромни диаспори, с вярата, че скоро ще могат да се върнат вкъщи ", добави служителят.

" Отваряйки страната ни за тези хора, ние ще помогнем за облекчение на натиска върху европейските страни, които сега поемат огромна част от отговорността ", разяснява представителят на Белия дом.

Предвидената спомагателна помощ в размер на 1 милиарда $ (910 млн. евро) " ще обезпечи храна, заслон, чиста вода, медицински консумативи и други форми на помощ ".

До момента Полша е приела най-вече бежанци от Украйна, също по този начин, само че в пъти по-малко са тези, които се насочиха към Румъния, Унгария, Молдова, България и други европейски страни. Над 3 милиона души досега са напуснали Украйна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР