Съединените щати ще поискат тази седмица Съветът за сигурност на

...
Съединените щати ще поискат тази седмица Съветът за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ ще поискат резолюция за Венецуела в Съвета за сигурност на ООН

Съединените щати ще изискат тази седмица Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава резолюция за Венецуела. Чрез документа ще бъде насочен апел за допускане на филантропичната помощ в страната, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Предстоящ конфликт се обрисува сред Съединени американски щати и Русия в Организация на обединените нации поради Венецуела. Съединени американски щати желаят Съветът за сигурност да гласоподава резолюция, която ще призове за доставянето на филантропична помощ в страната.

Розмари Дикарло, заместник-генерален секретар по политическите въпроси, Организация на обединените нации: Предоставянето на помощ е според резолюция 46/182 и правилата на човечност, неутралитет и самостоятелност. Тази поддръжка би трябвало да бъде освободена от политически цели.
Предстоящото гласоподаване обаче може да бъде блокирано от Русия. От началото на рецесията Москва отхвърля нуждата от западна интервенция, изключително от страна на Съединени американски щати.

Василий Набезня, непрекъснат представител на Русия: Това, което се случи в събота не е помощ, а приложимост на мощ от страна на Съединените щати.
От началото на месеца в Съвета за сигурност си съперничат две проекторезолюции за Венецуела, едната - препоръчана от Съединени американски щати, а другата - от Русия.

Текстът на Вашингтон приканва да се улесни оказването на интернационална филантропична помощ и да се свикат президентски избори. Той обаче е заплашен от несъгласие от страна на Русия, а може би и на Китай.

Руската проекторезолюция осъжда заканите за приложимост на мощ против Каракас.

За да бъда утвърден от Съвета за сигурност даден текст, за него би трябвало да гласоподават девет страни. Освен това никоя от петте непрекъснати членки - Съединени американски щати, Русия, Китай, Франция, Англия - не би трябвало да постанова несъгласие.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР