Съединените щати се намират в „нова ера на съревнование“ на

...
Съединените щати се намират в „нова ера на съревнование“ на
Коментари Харесай

„Америка на първо място” – новата стратегия на Доналд Тръмп

Съединените щати се намират в „ нова епоха на състезание “ на международната сцена. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп при представянето на новата си тактика за национална сигурност. Тя е подчинена на доктрината „ Америка преди всичко “. Специално внимание в документа се обръща на Русия и Китай. Двете страни са избрани като провокации пред американското господство .

„ Изправени сме пред сили като Русия и Китай, които се пробват да оспорят нашето въздействие. Ще се опитаме да изградим положително партньорство с тези и други страни, само че по метод, който ще пази нашите национални ползи. Например, получих позвъняване от президента на Русия Владимир Путин. Той ми благодари за информацията, която Централно разузнавателно управление на САЩ даде на съветските управляващи във връзка с огромен терористичен акт, подготвян в Санкт Петербург. Това избави живота на стотици хора “, съобщи Тръмп.

В тактиката се показва, че Русия „ употребява технологии, агитация и насила , с цел да оформи света по метод, радикално противопоставен на американските ползи и полезности “. Това навежда на мисълта, че Белият дом признава за интервенция на Кремъл в изборите през 2016 година – нещо, което Тръмп публично отхвърля.

В документа също по този начин се подчертава, че Вашингтон би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да не разреши на Северна Корея да се снабди с атомно оръжие . Изразяват се и опасения във връзка с съглашението за иранската нуклеарна стратегия .

--> В новата тактика климатичните промени са отпаднали от листата на заканите за Съединените щати . Те са сменени от тематиката за сигурността по границите.

„ За пръв път американската тактика включва сериозен проект за отбрана на нашата страна. Това включва построяването на стена по южната ни граница, както и прекратяването на ужасната стратегия за даване на визи на лотариен принцип “, сподели Тръмп.

Голямо внимание се обръща и на стопанската система . Стратегията на президента включва понижаване на налозите и предоговаряне на съществуващи търговски съглашения.

„ Американската тактика афишира икономическата непоклатимост за безспорна нужда за гарантирането на нашето въздействие в световен мащаб. Всяка нация, която заменя своя разцвет за сигурност, ще изгуби и двете “, акцентира Тръмп.

Реакцията на Русия не закъсня . Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че новата тактика има имперски темперамент и издава настойчиво отвращение за отвод от еднополюсния свят. Той добави, че Москва не може да се съгласи с изразеното в документа отношение към нея като към опасност за американската сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР