Съединените щати са готови да обсъдят с руската страна нова

...
Съединените щати са готови да обсъдят с руската страна нова
Коментари Харесай

Безизходица: Байдън готов да обсъди нов договор за контрол над оръжията с Русия

Съединените щати са подготвени да обсъдят с съветската страна нова система за надзор на въоръженията, в това число нуклеарни. Белият дом излезе със съответното изказване на президента на страната.

„ Днес моята администрация е подготвена да премине бързо към договаряния за нова система за надзор на въоръженията, която ще размени Нов Старт III, когато изтече през 2026 година Но договарянията изискват съзнателен сътрудник, подготвен да работи “, сподели Джо Байдън.

Американският президент е уверен, че Китай, който също разполага с нуклеарни оръжия и също е виновен за стабилността на обстановката в света, би трябвало да взе участие във образуването на нова система за надзор на нуклеарните оръжия.

Русия и Съединените щати подписаха контракта СНВ-3, който сега е единственият режим за надзор на нуклеарните оръжия сред двете страни, през 2010 година

Срокът му на деяние беше 10 години и предполагаше понижаване от страните на разположените нуклеарни бойни глави до 1500 единици, а междуконтиненталните балистични ракети, балистични ракети на подводници и стратегически бомбардировачи, носещи ракети - до 700.

Съгласуването на параметрите на новото съглашение беше прекратено след началото на спецоперацията. Държавният департамент означи, че Вашингтон е подготвен да прегледа опцията за нов кръг от стратегически разговор с Москва, само че желае да види доказателства за своя безкористен метод.

В същото време Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, назова това време " най-неподходящо " за договаряния.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР