Съединените щати са готови да обсъдят с Русия нова система

...
Съединените щати са готови да обсъдят с Русия нова система
Коментари Харесай

Байдън: САЩ са готови да обсъдят с Русия нова система за контрол на въоръженията, която да замести СТАРТ-3

Съединените щати са подготвени да обсъдят с Русия нова система за надзор на въоръженията, която ще размени СТАРТ-3, като Москва би трябвало да показва готовността си за взаимна работа. Това се показва в оповестено в понеделник изказване на президента на Съединени американски щати Джо Байдън във връзка откриването на конференция на страните, участващи в Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия в Организация на обединените нации в Ню Йорк, предава ТАСС.

„ Днес моята администрация е подготвена неотложно да договаря за нова система за надзор на оръжията, която да размени СТАРТ-3, чийто период на деяние изтича през 2026 година Русия би трябвало да показва, че е подготвена да възобнови работата със Съединените щати по контрола на нуклеарните оръжия, “, се споделя в изказването.

Съединените щати считат, че разискването на нова система за надзор на въоръженията би трябвало да стане с присъединяване на Китай.

„ Китай също има отговорност като страна с нуклеарно оръжие според Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия (ДНЯО) и член на нуклеарната петорка да взе участие в договарянията за създаване на нова система за надзор на въоръженията, която да размени СТАРТ-3 “, се споделя в изказването на Байдън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР