Съединените щати призоваха своите граждани да напуснат Украйна заради разузнавателна

...
Съединените щати призоваха своите граждани да напуснат Украйна заради разузнавателна
Коментари Харесай

САЩ предупредиха гражданите си да напуснат Украйна

Съединените щати приканиха своите жители да изоставен Украйна поради разследваща информация, че Русия ще ускори офанзивите по цивилен цели през идващите дни.

Гражданите на Съединени американски щати би трябвало да изоставен Украйна в този момент със лични средства, в случай че е безвредно да го създадат, оповестява посолството в Киев, представено от " Ройтерс ".

Във вторник американското разузнаване разсекрети информация, съгласно която Русия е активизирала напъните си да нанася удари против цивилни обекти в Украйна.

" Ако чуете мощна детонация или се включат сирени, неотложно потърсете прикритие ", се споделя в предизвестието на Държавния департамент.

В сряда се навършват шест месеца от началото на войната, а Украйна отбелязва 31 години от оповестяването на независимостта си от Съветския съюз.

Киев към този момент анулира огромните събирания за Деня на независимостта поради опасения, че съветските сили ще се опитат да ги нападат, предизвиквайки голям брой цивилни жертви. Има опасения, че Москва ще употребява момента, с цел да нападна още веднъж столицата Киев.

Президентът Володимир Зеленски предизвести, че всевъзможни съветски офанзиви на или към датата " ще провокират мощен отговор ".

Зеленски се зарече да върне Крим на Украйна

Двете дати се означават от Украйна с интернационален конгрес Кримска платформа, в който по видеовръзка поддръжката си потвърдиха водачите на Франция, Англия, Германия, Канада, Италия, Япония, европейските институции и НАТО.

Съюзниците дадоха обещание да продължат да поддържат Киев колкото е належащо.

 Володимир Зеленски посреща полския президент Анджей Дуда, един от дребното международни водачи, които персонално дойдоха в Киев за форума Кримска платформа, с който Украйна отбелязва Деня на независимостта си 24 август.
© Reuters

Володимир Зеленски посреща полския президент Анджей Дуда, един от дребното международни водачи, които персонално дойдоха в Киев за форума Кримска платформа, с който Украйна отбелязва Деня на независимостта си 24 август.

Зеленски даде обещание в изявлението си при откриването на форума да възвърне украинското ръководство над анексирания от Русия Кримски полуостров, ход, който съгласно него ще помогне за възобновяване на " международния ред и правда ".

Той сподели на интернационална конференция за Крим, че възобновяване на контрола над полуострова, превзет и анексиран от Русия през 2014 година, ще бъде " най-голямата антивоенна стъпка ". " Всичко стартира с Крим и ще приключи с Крим ", сподели Зеленски във встъпително послание към Кримската платформа.

" Аз имам вяра на 100%, че с цел да се преодолее терорът, с цел да се върнат гаранциите и сигурността в нашия район, в Европа, в целия свят, е належащо да спечелим победа в битката против съветската окупация. Необходимо е да освободим Крим от окупация ", сподели Зеленски.

Руските управляващи в кримското пристанище Севастопол оповестиха, че са свалили следващия дрон. Руският губернатор Михаил Развожаев сподели, че летателният уред е бил свален от Противовъздушна отбрана над морето. Преди два дни дрон беше свален и над Щаба на съветския Черноморски флот в града, повреждайки покрива на постройката.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР