Съединените щати прекратяват търговските преференции за Индия и Турция, тъй

...
Съединените щати прекратяват търговските преференции за Индия и Турция, тъй
Коментари Харесай

САЩ прекратяват търговските преференции за Индия и Турция

Съединените щати приключват комерсиалните преференции за Индия и Турция, защото тези две страни не извършват критериите за присъединяване тази стратегия, заяви американското държавно управление.

"По искане на президента Тръмп комерсиалният представител на Съединени американски щати разгласи през днешния ден, че Съединените щати имат намерение да лишават статута на Индия и Турция на разрастващи се страни, облагодетелствани от програмата за преференции ", се споделя в официално съобщение на Службата на комерсиалния представител, представено от Франс прес.

Системата на търговски преференции обезпечава по-добър достъп до американския пазар, като позволява безмитен импорт на някои артикули от страните, включени в програмата.
Според Службата на комерсиалния представител Турция не може повече да взе участие в тази стратегия, защото е задоволително развита стопански, показва Ройтерс. Търговските преференции се лишават на Индия, тъй като съгласно Тръмп тя не е осигурила еднакъв достъп на американски артикули на индийския пазар.

Прекратяването на комерсиалните преференции може да влезе в действие не по-рано от 60 дни откакто бъде известен Конгресът, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР