Съединените щати позволиха на съюзниците от НАТО да предоставят изтребители

...
Съединените щати позволиха на съюзниците от НАТО да предоставят изтребители
Коментари Харесай

САЩ позволиха на съюзниците от НАТО да предоставят изтребители F-16 на Украйна

Съединените щати разрешиха на съдружниците от НАТО да дават изтребители F-16 на Украйна. Това стана ясно преди Володомир Зеленски да дойде в Япония за срещата на водачите на Г-7.

В същото време на фронта водачът на съветската наемническа формация Вагнер Евгений Пригожин разгласи, че неговите сили са завладяли изцяло Бахмут.

Киев отхвърли загубата на града. Увери, че боевете не престават, само че призна, че обстановката е сериозна. Украинският президент пък продължава дипломатическата си атака на срещата на Г-7.

" Вие успяхте! " - по този начин английският министър председател Риши Сунак приветства украинския водач след американското " да " за даването на F-16 на Киев. Президентът Байдън е уведомил сътрудниците си, че ще поддържа общи старания за образование на украински водачи. Съединените щати са отделели още 375 милиона $ военна помощ за Украйна, в това число артилерия, муниции и ракетни системи " Хаймарс ".

" Говорихме доста за бъдещата коалиция за бойни самолети и желая да благодаря на вас и на всички сътрудници за това решение, за задачите за образование, това е в действителност, в действителност доста значимо. За нас е доста значимо да включим в тази формула допустимо най-вече страни и се веселя, че има доста позитивни сигнали ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Германският канцлер Олаф Шолц изиска прагматични ограничения против заобикалянето на глобите против Русия. Англия възнамерява да забрани вноса на съветски диаманти, мед, алуминий и никел и разгласи наказания против компании, които упреква в кражба на украинско зърно.

Лидерите от Г-7 са обезпечили нужната поддръжка за бюджета на Украйна до края на тази и началото на идната година, се споделя в общо заявление.

В поредност от двустранни срещи Володимир Зеленски показа украинската идея и пред водачите от по този начин наречения " Глобален Юг ".

В диалози с индийския министър председател Нарендра Моди той прикани Делхи да се причисли към украинската формула за мир. Двамата разговаряха за първи път персонално от началото на войната в Украйна.

" Войната в Украйна е голяма тематика за целия свят. Тя влияе неведнъж върху земното кълбо, само че аз не я навеждам само до стопанска система и политика. За мен казусът е хуманността и общочовешките полезности ", сподели още министър председателят на Индия Нарендра Моди.

Лидерите от Г-7 приканиха Китай да окаже напън върху Русия за прекъсване на експанзията против Украйна. Москва дефинира решенията на Г-7 като ориентирани към двойно въздържане на Русия и Китай и предизвести, че Западът ще поеме " колосални опасности ", в случай че достави самолети F-16 на Украйна. Китай изрази мощно неодобрение от заключителното официално съобщение на срещата в Хирошима.

В него се съдържат упреци към политиката на Пекин в Южнокитайско море и правата на индивида. Китайската страна прикани японските домакини да не трансформират срещата в " политическо шоу " против Китай или за неговото въздържане.

Пекин предизвести, че думи и каузи, ориентирани против ползите на Китай ще бъдат посрещнати с твърди и решителни ответни ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР