Съединените щати не издадоха визи на няколко руски дипломати, които

...
Съединените щати не издадоха визи на няколко руски дипломати, които
Коментари Харесай

САЩ отказа визи на руски дипломати, които трябваше да участват в събитие на ООН

Съединените щати не издадоха визи на няколко съветски дипломати, които трябваше да вземат участие в Комитета на Организация на обединените нации за подготовка на Конференцията за преразглеждане на неразпространението на нуклеарно оръжие. Това съобщи Владимир Ермаков, шеф на Министерството на външните работи на Руската федерация по въпросите на неразпространението и контрола над въоръженията, който се изрече на съвещание на комисията в петък, осведоми tass.ru. " В резултат на непозволените дейности на Съединените щати няколко съветски публични представители не съумяха да вземат участие в нашия конгрес ", сподели Йермаков.
Той уточни, че в случай че тези дейности бъдат продължени, самата конференция ще би трябвало да бъде преместена от Съединени американски щати в друга страна. " Ако до края на тази година делегацията на Съединените щати не получи визи за Съединени американски щати по време на конференцията за ДНЯО 2020, секретариатът на Организация на обединените нации ще би трябвало да работи за образуване на конференцията в Женева, Виена или в столицата на всяка друга способна страна, която има отношение към осъществяването на организационните и техническите си отговорности към Организация на обединените нации ”, сподели дипломатът.
Припомняме, че това не е първият път през последните години, когато съветските дипломати, пътуващи за Съединени американски щати, имат проблеми с американските визи. Само преди десетина дни представителят на съветското външно министерство Мария Захарова заяви, че заради забавянето на издаването на виза на заместник-председателя той не е могъл да взе участие в едно от събитията на Общото заседание на Организация на обединените нации за свободата на медиите. В допълнение, както рапортува дипломатическият отдел, преди към месец Вашингтон отхвърли да издаде виза на ръководителя на съветската делегация на съвещание на Комисията за разоръжаване на Организация на обединените нации, а по-късно не пусна в страната експерт-съветника на генералния секретар на Организация на обединените нации от Русия -  лекар по биологични науки Дмитрий Поклонски, който трябваше да приказва в Ню Йорк на специфичен брифинг по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР