Съединените щати и Великобритания налагат санкции на седмина руски киберпрестъпници, обяви

...
Съединените щати и Великобритания налагат санкции на седмина руски киберпрестъпници, обяви
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания налагат санкции на руски киберпрестъпници

Съединените щати и Англия постановат наказания на седмина съветски " киберпрестъпници ", обяви английското външно министерство, представено от " Ройтерс ".

Министерството на финансите на Съединени американски щати твърди, че глобените лица са членове на " бандата за киберпрестъпления Trickbot ".

Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Брайън Нелсън показва, че " киберпрестъпниците, изключително основаните в Русия, се пробват да нападат сериозна инфраструктура, целят се в американски бизнеси и експлоатират интернационалната финансова система ".

Чрез новите наказания Лондон и Вашингтон се пробват да попречат на тези, които упрекват за т.нар.  " рансъмуер офанзиви ", парализирали бизнеси, учебни заведения и лечебни заведения.

По данни на английското външно министерство в страната е имало 149 жертви на рансъмуер, прочут като Conti и Ryuk, като киберпрестъпниците са употребявали офанзивите, за да спечелят към 27 милиона паунда (32,85 милиона долара) от пострадалите.

Външният министър Джеймс Клевърли декларира, че новите наказания са съдействали националната сигурност на Англия да бъде сложена преди всичко и ще защитят хората от сериозна проведена престъпност.

" Като глобяваме тези киберпрестъпници, ние изпращаме явен сигнал към тях и останалите, забъркани в рансъмуер, че ще бъдат подведени под отговорност ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР