Съединените щати и Израел започнаха най-значимото си съвместно военно учение

...
Съединените щати и Израел започнаха най-значимото си съвместно военно учение
Коментари Харесай

САЩ и Израел със съвместни военни учения

Съединените щати и Израел започнаха най-значимото си взаимно военно обучение до момента, както го дефинира американски формален представител, оповестява " Ройтерс ".

Маневрите включват хиляди военнослужещи, дузина кораби и 142 самолета, включително бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие.

Ученията Juniper Oak, които ще продължат до петък, имат за цел да показват и задълбочат интеграцията сред американските и израелските военни, уточни високопоставеният чиновник от защитата на Съединени американски щати.

Те идват в миг на нарастващо напрежение към нуклеарната стратегия на Иран.

Въпреки че ученията евентуално ще провокират интерес от Техеран, американският чиновник посочи, че няма да има макети на ирански цели и ученията не са ориентирани към съответен съперник.

Смятам, че мащабът на ученията е от голяма важност за цялостен набор от сюжети и Иран може да направи избрани изводи от това, означи служителят.

" Наистина те имат за цел най-много да укрепят способността ни да вършим неща в подобен мащаб дружно с израелците против цялостен набор от разнообразни закани ", добави той.

Ученията ще включват бойни стрелби и в тях ще вземат участие 6400 американски военнослужещи, доста от които ще бъдат на борда на ударната група на американския самолетоносач " Джордж Х. У. Буш ".

Около 450 бойци ще бъдат на място в Израел.

Освен бомбардировачи B-52, американските самолети ще включват също изтребители F-35, F-15, F-16 и F-18. Ученията ще се организират на огромни дистанции, включващи земя, море, въздух и космос.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР