Съединените американски щати приветстват стъпките, които Европейският съюз предприема за

...
Съединените американски щати приветстват стъпките, които Европейският съюз предприема за
Коментари Харесай

Байдън поздрави ЕС заради преговорите с Албания и Северна Македония


Съединените американски щати приветстват стъпките, които Европейският съюз подхваща за прогрес в интеграцията на Западните Балкани в евроатлантическата общественост, посредством започване на договаряния за присъединение с Албания и Северна Македония, съгласно изказването на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

В миг, когато Русия наруши мира в Европа, по-важно от всеки път е да подкрепим устрема Европа да бъде свободна и мирна. Демократични, сигурни и проспериращи Западни Балкани остават от значително значение за тази визия, сподели Байдън.

Американският президент е на мнение, че Съединени американски щати ще продължат да бъдат мощен и благонадежден сътрудник, до момента в който тези страни работят за отбрана на правата на индивида, подсилване на демократичните промени и поддръжка на върховенството на закона.

Стъпките, които Европейски Съюз, Албания и Северна Македония започнаха през последните дни, би трябвало да вдъхновят всички претенденти за участие в Европейски Съюз в района да усилят уговорката си за подсилване на своите демокрации, прибавя Байдън.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР