Съединените американски щати подготвят мита на стойност около 2.4 млрд.

...
Съединените американски щати подготвят мита на стойност около 2.4 млрд.
Коментари Харесай

САЩ подготвят мита за 2.4 млрд. долара върху френските сирена, вина и парфюми

Съединените американски щати приготвят мита на стойност към 2.4 милиарда $ върху десетки емблематични френски артикули. Това е ответна мярка в отговор на оповестения от Франция през юли налог върху цифровите услуги, който ще засегне корпорации като Google и Facebook.

Новите американски мита ще бъдат в размер до 100% и ще засягнат артикули като сирената, шампанското и козметичните артикули. Предложената мярка се слага за публично разискване до началото на януари, когато ще стартират чуванията по нея.

Съединени американски щати изследват дали да стартират следствие и по отношение на налозите на Австрия, Италия и Турция върху цифровите услуги.

Решението “изпраща явен сигнал, че Съединени американски щати ще подхващат дейности против цифровите данъчни режими, които дискриминират или постановат ненужни тежести на американските компании “, съобщи американският търговски представител (USTR) Робърт Лайтхайзър.

Той разгласи, че френският закон е в несъгласие с интернационалните данъчни правила и е “необичайно тягостен “ за софтуерните компании в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР