Садовското село Кочево се сдоби с нова канализация, с преасфалтирана

...
Садовското село Кочево се сдоби с нова канализация, с преасфалтирана
Коментари Харесай

Първомайското село Кочево с канализация и асфалт

Садовското село Кочево се снабди с нова канализация, с преасфалтирана основна улица и ремонтирани още 9 улици за близо два мандата. " Постигнахме това с помощта на дейния ни кмет на Общината и екипа му, които държат всяка стотинка да се влага по предопределение и хората да виждат резултата от това, като се усъвършенстват изискванията на живот в селото ", разяснява кметът на Кочево Павел Павлов.

Той изясни, че канализацията и преасфалтирането на основната улица са направени по планове. Ремонтът на 9 улици в селцето обаче е направено напълно от основаното от Община Садово особено строително звено. Така Общината има опция да запълва дупки и прави пътни поправки по общинската мрежа, без да организира публични поръчки. Така се постигнали хем по-евтини поправки, хем съвсем двойно повече ремонтирани метри пътна настилка.

Ако преди с определена с социална поръчка се е правело по 150-200 м ремонт на улица, то в този момент с общинското звено се обновяват по 450-500 м на година, описа Павлов.

Община Садово разполага освен със особено звено за строителство и поправки, само че и с такова, което ремонтира и поддържа уличното осветяване. Кочево от дълго време е желано място за спокоен живот надалеч от шума на огромния град. Нямаме свободни имоти и от ден на ден младежи питат и желаят да построят собствен дом тук, разяснява кметът на селото. Ноу-хауто в Община Садово бе възприето и от други общини, като Раковски да вземем за пример, където също сътвориха общинско дружество, което прави улични поправки в града и селата в близост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР